800x491

خورشت غوره از غذاهای ترش و ملس ایران است. اگرچه به‌صورت متداول با گوشت قرمز طبخ می‌شود ولی می‌توان آن را با گوشت‌های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. اگر شما گیاهخوار هستید این خورشت را بدون گوشت و به‌صورت کاملا گیاهی هم می‌توانید تهیه کنید. با مجله دلتا و طرز تهیه خورشت غوره همراه باشید.

مواد لازم

  • گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ یک عدد
  • غوره ۲۵۰ گرم
  • نعنا ۱۰۰ گرم
  • جعفری ۵۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه

پیاز را به‌صورت نگینی ریز خرد کرده و در قابلمه مناسب با روغن کمی تفت دهید تا نرم و شفاف شود.

پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی‌که پیاز و زردچوبه یک‌دست شوند ادامه دهید. گوشت خورشتی را به پیاز اضافه کنید و مخلوط پیاز و گوشت را تفت دهید.

گوشت خورشتی

وقتی گوشت تغییر رنگ داد و سرخ شد، رب گوجه فرنگی را با مقداری فلفل سیاه به مواد اضافه کنید و خوب تفت دهید.

پس از تفت رب، چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.

نعنا و جعفری را پاک کنید و پس از شست‌‌و‌شو به‌صورت ساطوری ریز خرد کنید.

یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد، نعنا و جعفری را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سرخ شود. نعنا و جعفری تفت داده را به خورشت اضافه کنید.

پس از ۱۵ دقیقه غوره را نیز با مقداری نمک و فلفل به خورشت اضافه کرده و شعله را کم کنید تا خورشت جا بیفتد. پس از اینکه خورشت آماده شد آن را به همراه برنج سرو کنید. این غذا را کنار ترشی بادمجان به روش ساده نوش جان نمایید.

نکات طرز تهیه خورشت غوره

  • خورشت غوره معمولا با گوشت خورشتی طبخ می‌شود ولی اگر منع مصرف گوشت قرمز دارید، می‌توانید این خورشت خوشمزه را با مرغ درست کنید.
  • برای اینکه خورشت غوره ظاهر اصلی خود را حفظ کند و شبیه خورشت مرغ نشود، گوشت مرغ را به‌صورت قورمه‌ای (مانند خورشت قورمه سبزی) خرد کرده و در خورشت استفاده کنید.

خورشت غوره مجلسی