مواد لازم برای تهیه خورشت ملا قورمه
- بادمجان: ۳ عدد
- پیاز درشت: ۱ عدد
- گوجه فرنگی درشت: ۵ عدد
- آب نارنج یا آبغوره نجوشیده: نصف لیوان
- روغن: به میزان لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- نعنا و جعفری خشک: سه قاشق غذاخوری
- آب جوش: دو تا سه لیوان
طرز تهیه خورشت ملا قورمه
مرحله اول
ابتدا بادمجانها را بشویید و پوست بکنید. سپس آنها را خرد کنید. کمی نمک روی بادمجانها بریزید و بگذارید نیم ساعت بماند تا تلخی بادمجان گرفته شود.
پیاز را پوست بگیرید. سپس آن را خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و صبر کنید تا پیاز نرم شود.
مرحله دوم
بعد از اینکه پیاز کمی سرخ شد، زردچوبه، فلفل و نعنا و جعفری خشک را اضافه کنید. صبر کنید تا سبزیها حدود سی ثانیه تفت بخورند. سپس بادمجان خردشده را به قابلمه اضافه و چند دقیقه تفت بدهید.
مرحله سوم
گوجهها را پوست کنید و بعد بهصورت نگینی خرد کنید. حالا گوجه خردشده را به بقیه مواد اضافه کنید و یک تا دو دقیقه هم بزنید تا گوجه با بقیه مواد تفت بخورد. حالا آب جوش را به قابلمه اضافه کنید. حرارت اجاق گاز را زیاد کنید تا خورشت جوش بزند. سپس شعله اجاق را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و حدود یک تا دو ساعت زمان بدهید تا خورشت جا بیفتد و روغن بیندازد.
مرحله آخر
در آخر پخت آب نارنج یا آبغوره نجوشیده را به خورشت اضافه کنید و صبر کنید تا نیم ساعت بجوشد. ملا قورمه خوشمزه شما در این مرحله آماده است. این خورشت خوشمزه را میتوانید همراه با پلوی کته یا نان تازه میل کنید.
نکته مهم برای تهیه خورشت ملا قورمه
- اگر دوست دارید این خورشت را با گوشت طبخ کنید، میتوانید به صورت جداگانه کوفته قلقلی سرخ کنید و نیم ساعت آخر پخت به قابلمه اضافه نمایید.
- اگر دوست دارید این غذا را با گوجه خشک هم میتوانید تهیه کنید.
- همچنین اگر تمایل دارید خورشت شما رنگ بیشتری داشته باشد، میتوانید کمی رب گوجهفرنگی هم به آن اضافه کنید.