مرغ ترش گیلانی با رب انار یکی از انواع غذاهای بسیار خوشمزه و ساده و مخصوص استان گیلان است و شما میتوانید به سادگی این مرغ را در خانه تهیه کنید. سبزی این مرغ از خالیواش و چوچاق تهیه میشود و اگر در دسترس ندارید میتوانید از ترکیب سبزیها حذف یا از سبزی خشک آن استفاده کنید. اما مرغ ترش گیلانی به روش اصلی بدون لپه است و شما میتوانید آن را همراه یک پلو زعفرانی خوشمزه تهیه کنید. با مجله دلتا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه مرغ ترش گیلانی با رب انار
- مرغ ران یا سینه ۲ عدد
- سبزی مخصوص مرغ ترش (جعفری، تره، گشنیز، برگ سیر، نعنا، چوچاق، کمی اسفناج و خالواش) سرخشده ۱ پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- گردو آسیابشده ۱/۲ پیمانه
- رب انار ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- رب نارنج یا آب نارنج ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر به مقدار لازم
طرز تهیه مرغ ترش گیلانی با رب انار
مرحله اول
ابتدا باید مرغ را نیمپز کنید. شما باید به تعداد افراد تکههای مرغ استفاده کنید. مرغ را با کمی زردچوبه و فلفل سیاه و نمک ماساژ دهید و ۱ ساعت کنار بگذارید. سپس داخل تابه خوب سرخ کنید تا طلایی شود. مقداری آب و یک پیاز ۴ قاچشده اضافه کنید تا مرغها نیمپز شوند.
مرحله دوم
از قبل سبزی مخصوص را آماده و سرخ کنید. میتوانید از بستهبندیهای سرخشده موجود در بازار استفاده کنید. سبزی خشک هم میتوانید بریزید. یک ربع داخل آب خیس و سپس آبکشی کنید. پیاز را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید و داخل تابه با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا کمی سبک شود.
مرحله سوم
در ادامه سبزی مخصوص را اضافه کنید و تفت دهید و بعد گردو آسیابشده را اضافه نمایید و به همراه مواد کمی تفت دهید تا بوی خامی گردو از بین برود. در ادامه رب انار و نارنج و گوجه را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا بوی خامی ربها از بین برود. سپس از آب مرغ مرحله اول به مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم
فقط باید مواد کمی رقیق شوند. سپس ادویهها را اضافه کنید و هم بزنید تا به جوش بیاید. وقتی به این مرحله رسید باید مرغهای نیمپزشده را اضافه و در قابلمه را ببندید تا خوب غلیظ و یکدست شود. این خورشت باید کاملا غلیظ شود. سپس کمی بچشید تا مزهها متعادل باشد. اگر به دستور پخت غذاهای ایرانی علاقه دارید، خوراک لوبیا چیتی با گوشت چرخکرده را بخوانید.
نکات کلیدی در تهیه مرغ ترش گیلانی با رب انار
- میتوانید بهجای آب نارنج از آبغوره نیز استفاده کنید.
- در بعضی از نقاط گیلان تخممرغ نیز داخل خورشت میریزند.
- رب گوجه فرنگی در دستور اصلی وجود ندارد ولی برای خوشرنگ شدن اضافه شده است.