1305643 778

بعضی خوراک‌ها خیلی بیشتر از یک وعده شکم سیرکن هستند و به نوعی نه تنها پایه و اساس بخش بزرگی از دستور‌های غذایی به شمار می‌روند بلکه معرف یک فرهنگ و تمدن بوده و اصالت آن‌ها را نیز نشان می‌دهند.

 بعضی خوراک‌ها به خاطره تبدیل می‌شوند، مثل یک نوشیدنی یا غذا در یک سفر تفریحی یا یک غذای دسته‌جمعی کنار کسانی که دوستشان داریم.

7 دستور غذایی كه در ادامه می‌آید خوراک‌هایی‌است كه به انتخاب مردم نقاط مختلف جهان در این گروه قرار گرفته‌اند.

فتوش

فتوش

یكی از تركیبات اعجاب‌آور آشپزی لبنانی است كه همزمان ترد، نرم، ترش و آبدار است. هم به تنهایی و به عنوان سالاد و هم كنار خوراك گوشت و ماهی فوق‌العاده است. تفاوت این فتوش با نوع كلاسیك آن خیساندن سماق برای عطر بیشتر و استفاده از رب انار است كه در سوریه رایج است.

 

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

  • سماق: 4 قاشق مرباخوری
  • آبلیمو: 4 قاشق غذاخوری
  • رب انار: 2 قاشق غذاخوری
  • سیر: 2 حبه، رنده‌شده
  • نعناع خشك: یك‌دوم قاشق مرباخوری
  • روغن‌زیتون: یك‌چهارم پیمانه یا 60 میلی‌لیتر
  • نمك و فلفل قرمز: به میزان لازم
  • نان پیتا: یك عدد خرد كرده
  • روغن مایع: 6 قاشق غذاخوری
  • گوجه‌فرنگی متوسط: 3 عدد، خرد كرده
  • خیار متوسط: 3 عدد، خرد كرده با پوست
  • پیازچه: 6 عدد، ساطوری كاهو: 6،5 ساقه، رشته‌رشته
  • جعفری ساطوری: 3 قاشق غذاخوری برگ نعناع: 30 گرم

روش تهیه:

1 - سماق را 15 دقیقه در 4 قاشق غذاخوری آب‌گرم خیسانده، سپس آب آن را گرفته و با آبلیمو، رب انار،‌ سیر، نعناع خشك و روغن‌زیتون مخلوط كنید. نمك و فلفل آن را اندازه كرده و كنار بگذارید.

2 - تكه‌های نان را با قلم و روغن‌مایع چرب كرده و در یك تابه روی شعله متوسط 5تا6 دقیقه حرارت دهید تا برشته شود.

3 - مواد باقیمانده را با هم مخلوط كنید. تكه‌های‌ نان را به آن اضافه كرده و سس را روی آن بریزید و سرو كنید.

نكات:

1 - برای برشته كردن نان به جای روغن مایع می‌توانید از سس تهیه شده استفاده كنید.

2 - به جای نان پیتا از نان لواش نیز می‌توانید استفاده كنید.

 

سیب‌زمینی سرخ كرده با سس پیمنتو

سیب‌زمینی سرخ كرده با سس پیمنتو

به جرات می‌توان گفت كسی پیدا نمی‌شود كه عاشق سیب‌زمینی سرخ‌كرده نباشد. شاید این غذای ساده و لذیذ پرطرفدارترین خوراك گیاهی جهان باشد كه به هر شكل و اندازه كه تهیه شود با سرعتی باورنكردنی تمام می‌شود. سس پیمنتو همراه ساده و لذیذی كنار سیب‌زمینی است كه طعمی جدید به آن می‌دهد.

مواد لازم برای 4 تا 6نفر:

  • روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری
  • پیاز كوچك: یك عدد، ساطوری
  • سیر: 2حبه، ساطوری
  • پاپریكا: 2 قاشق غذاخوری
  • آرد: یك قاشق غذاخوری
  • نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم
  • سیب‌زمینی: یك كیلو پوست كنده
  • روغن سرخ‌كردنی: به میزان لازم

روش تهیه:

1 - روغن مایع را در یك قابلمه كوچك روی شعله متوسط داغ كرده و پیاز را 4 دقیقه در آن تفت دهید، سپس سیر را اضافه كرده و تفت دادن را یك دقیقه دیگر ادامه دهید. پاپریكا را در روغن ریخته و مخلوط كنید. پس از یك دقیقه آرد را اضافه كرده و یك دقیقه آن را تفت دهید.

2 - نمك و فلفل سس را اندازه كرده و زیر آن را خاموش كنید، پس از اینكه سس سرد شد آن را در غذاساز پوره كرده و كنار بگذارید.

3 - سیب‌زمینی را به هر اندازه‌ای كه مایلید خرد كرده و در آب سرد بریزید. نكته مهم آن است كه اندازه آنها با هم یكسان باشد.

4 - در یك قابلمه روی شعله زیاد به اندازه‌ای روغن داغ كنید كه روی سیب‌زمینی‌ها را بپوشاند. برای آنكه بفهمید روغن داغ شده است، یك قاشق چوبی در آن بگذارید. هنگامی كه دور قاشق حباب‌های ریز ایجاد شد، روغن داغ است.

5 - سیب‌زمینی‌ها را آبكش كنید. آنها را با حوله كاغذی خشك كرده و كمی نمك روی آنها بپاشید، سپس به آرامی نیمی از آن را درون روغن بریزید. شعله را كم كنید تا سیب‌زمینی به مدت 10تا 12 دقیقه بپزد.

6 - سیب‌زمینی‌ها را به كمك یك قاشق سوراخ‌دار از قابلمه خارج كرده و در یك آبكش فلزی بریزید و 5 دقیقه صبر كنید. این كار باعث می‌شود تا دمای درون و بیرون سیب‌زمینی یكی شده و یكنواخت سرخ شود. در غیر این صورت روی سیب‌زمینی برشته و مغز آن پخته و خمیری می‌شود.

7 - شعله روغن را زیاد كنید و سیب‌زمینی‌ها را به قابلمه برگردانید و 10 دقیقه دیگر سرخ كنید تا كاملا برشته و طلایی شود. سپس آنها را از روغن خارج كرده و روغن آن را با حوله كاغذی بگیرید. نیم دیگر سیب‌زمینی‌ها را هم به همین ترتیب سرخ كرده و با سس پیمنتو سرو كنید.

 

اسپاگتى با سس پستو

اسپاگتى با سس پستو

یكی از رایج‌ترین وپرطرفدارترین انواع پاستا كه به سادگی و كمترین تعداد مواد، تهیه و سرو می‌شود.

مواد لازم برای 4 نفر:

  • اسپاگتی: 300 گرم
  • ریحان: 50 گرم
  • پودر پنیر پارمسان: 50 گرم
  • مغز گردو: 2 قاشق غذاخوری
  • سیر: یك حبه
  • روغن زیتون: یك‌دوم پیمانه
  • نمك و فلفل: به میزان لازم

روش تهیه:

1 - 4 لیتر آب را با 4 قاشق غذاخوری نمك و 4 قاشق غذاخوری روغن جوش آورده و اسپاگتی را 15 دقیقه در آن بپزید تا مغزپخت شود.

2 - ریحان، پنیر، مغز گردو، سیر و روغن را در غذاساز خمیر كنید.

3 - پاستا را آبكش كنید و تا داغ است با سس پستو مخلوط كرده و زود سرو كنید.

نكات:

1 - به جای مغزگردو می‌توانید از خلال بادام،‌ فندق یا تخم صنوبر استفاده كنید.

2 - استفاده از روغن‌مایع و زیتون آنچنان تفاوتی ندارد.

 

سویچه پرویى

سویچه پرویى

اگرچه این خوراك بین بسیاری از مردم جهان طرفداران زیادی دارد اما بدون شك حتی فكر خوردن ماهی خام، برای ایرانی‌ها قابل تصور نیست، به همین دلیل بدون اینكه در مواد اولیه و روش كلی تهیه این غذا تغییری داده شود تنها با استفاده از ماهی پخته شده، غذایی خوشمزه و بسیار سالم باب طبع و سلیقه ایرانی تهیه شده است كه خوردن آن خالی از لطف نیست.

مواد لازم برای 4 نفر:

  • آبلیمو: دوسوم پیمانه
  • سیر: 2 حبه
  • گشنیز ساطوری: 2 قاشق غذاخوری
  • فلفل سبز تند: 2 عدد
  • پیاز كوچك: یك عدد
  • سیب‌زمینی متوسط: یك عدد
  • بلال: یك عدد
  • فیله ماهی: 500 گرم
  • سیر: 2 حبه
  • نمك: به میزان لازم

روش تهیه:

1 - آبلیمو، سیر، یك قاشق غذاخوری گشنیز، یك عدد فلفل سبز بدون سرو دانه و نیمی از پیاز را در غذاساز پوره كرده و نمك و فلفل آن را اندازه كنید.

2 - بلال و سیب‌زمینی را 30 دقیقه در آب‌جوش پخته، سپس سیب‌زمینی را نگینی خرد كرده و ذرت را از ساقه با چاقو جدا كنید.

3 - ماهی را با سیر و نمك و فلفل در نیم‌لیتر آب 20 دقیقه بپزید، سپس آبكش كرده و با دست خرد كنید. فلفل سبز را نیز خرد كنید.

4 - نیم دیگر پیاز را خلالی كرده و با ذرت، سیب‌زمینی، ماهی و فلفل سبز مخلوط كرده و سس را روی آن داده و مخلوط كنید. این غذا را می‌توان با نان یا به تنهایی سرو كرد.

نكات:

1 - فیله ماهی به انتخاب شماست.

2 - به جای فلفل تند می‌توانید از فلفل دلمه‌‌ای استفاده كنید.

 

جوجه اسپایسى كارائیب

جوجه اسپایسى كارائیب

جوجه‌ كبابی چه با ادویه و چه بی‌ادویه، از دیرباز بر سر سفره‌ها همیشگی بوده است. بافت گوشت مرغ،‌ نرم‌تر و تردتر است. به راحتی هضم می‌شود و به بیشتر ذائقه‌ها سازگار است، حالا اینكه شما به چه طعم و روشی آن را تهیه می‌كنید سلیقه خودتان است، اما قاعده و قانون كلی همین است كه در ادامه می‌آید:

مواد لازم برای 4 نفر:

  • سینه مرغ بدون استخوان: یك كیلو
  • پیاز متوسط: یك عدد، ساطوری
  • سیر: 4 حبه
  • فلفل سبزتند: 2 عدد، خرد كرده
  • پیازچه: 5 عدد
  • زنجبیل ساطوری: 2 قاشق چای‌خوری
  • آویشن: 2 قاشق مرباخوری
  • دارچین: یك قاشق مرباخوری
  • نمك: 2 قاشق مرباخوری
  • روغن مایع: یك‌چهارم پیمانه یا 60 میلی‌لیتر

روش تهیه:

مرغ را به ابعاد دلخواه خرد كرده و باقی مواد را در غذاساز خمیر كنید. در صورت نیاز كمی روغن یا چاشنی ترشی مثل آبلیمو به آن اضافه كنید تا شل‌تر شود. مایه سس را در یك كاسه جادار ریخته و تكه‌های مرغ را در آن انداخته و با دست مخلوط كنید تا سس به همه جای تكه‌های مرغ برسد. حداقل یك ساعت و حداكثر یك روز مرغ را در مایه بخوابانید تا طعم بگیرد.

تكه‌های مرغ را به سیخ كشیده یا روی توری مشبك روی زغال كباب كنید. مدت زمان آتش دادن بسته به اندازه تكه‌های مرغ بین 5 تا 15 دقیقه متغیر است.

نكات:

1 - اگر تكه‌های مرغ بزرگ بود، با نوك چاقو چند سوراخ عمقی در آنها ایجاد كنید تا مغزپخت شوند.

2 - در صورت تمایل مقداری از سس را قبل از مخلوط كردن با مرغ كنار گذاشته و با مرغ كباب شده سرو كنید.

 

نان خامه‌اى

نان خامه‌اى

این شیرینی یكی از محبوب‌ترین و دوست‌داشتنی‌‌ترین شیرینی‌های تمام ادوار است. این شیرینی در بخش‌هایی از ایران به نام نارنجك معروف است. روش تهیه آن بسیار ساده است و حتما پس از یك‌بار، مشتری دائمی آن خواهید شد.

مواد لازم برای 16 نان خامه​ای:

  • شیر: یك‌دوم پیمانه
  • كره: یك‌دوم پیمانه
  • شكر: 2 قاشق غذاخوری به‌اضافه یك قاشق چای‌خوری
  • نمك: یك قاشق چای‌خوری
  • آرد سفید: یك پیمانه
  • تخم‌مرغ درشت: 6 عدد
  • خامه قنادی فرم گرفته: دو و یك‌دوم پیمانه

روش تهيه:

1 - شير، كره، يك قاشق چاي‌خوري شكر، نمك و يك‌دوم پيمانه آب را در يك قابلمه كوچك روي شعله متوسط جوش آوريد. مدام آن را هم بزنيد. آرد را يكجا اضافه كرده و حرارت را كم كنيد. مايه خمير را دائم هم بزنيد. پس از يكي، دو دقيقه خمیر در يك سمت ظرف جمع شده و به شكل گلوله درمي‌آيد. خمير را داخل كاسه بريزيد.

2 - يك تخم‌مرغ داخل خمير بريزيد و با قاشق چوبي هم بزنيد تا در خمير حل‌شده و خمير خشك شود. پس از حدود 2 دقيقه تخم‌مرغ بعدي را اضافه كرده و همان كار را تكرار كنيد. 3تخم‌مرغ ديگر را نيز به همين روش اضافه كنيد. در پايان خميري درخشان، يكدست و غليظ خواهيد داشت.

3 - كف يك سيني فر كاغذ روغني پهن كرده و با قاشق خمير را به فاصله 5سانتي‌متري از هم روي آن بريزيد. مقدار خمير براي هر نان خامه‌اي يك قاشق غذاخوري است.

4 - فر را با دماي 210 درجه سانتي‌گراد گرم كنيد. تخم‌مرغ باقيمانده را با 2 قاشق چاي‌خوري آب بزنيد و با قلم‌مو روي خميرها بماليد. سيني فر را در طبقه وسط قرار داده و فر را خاموش كنيد. پس از 10 دقيقه فر را روي دماي 180درجه سانتي‌گراد روشن كرده و خمير را 10 دقيقه بپزيد. سيني را درون فر بچرخانيد تا نان‌ها جابه‌جا شوند. سپس آنها را حدود 10 دقيقه ديگر يا تا زماني كه روي آن طلايي مايل به قهو‌ه‌اي شود و پف كند، بپزيد.

5 - خمير را از فر خارج كنيد تا سرد شود. با يك چاقوي كوچك خمير را از وسط نصف كنيد. داخل نان را با انگشت كمي فشار دهيد تا خمير پايين برود، سپس داخل آن را به وسيله قيف خامه فرم گرفته بريزيد. شیرینی رایك ساعت در يخچال بگذاريد، سپس سرو كنيد.

نكات:

1 - در تهيه خمير حتما از قاشق چوبي استفاده كنيد.

2 - فاصله خميرها را هنگام ريختن روي كاغذ روغني رعايت كنيد تا پس از پف كردن به هم نچسبند.

3 - چرخاندن سيني در فر باعث مي‌شود نان‌ها يكنواخت بپزند.

4 - شکر باقيمانده را روي نان​ها بپاشيد.

 

آيس‌كافى ويتامينه

آيس‌كافى ويتامينه

نوشيدن آيس‌كافي در تابستان و زمستان لذت‌بخش است. كنار شومينه يا كولر آن را بنوشيد و از خوردن آن لذت ببريد.

مواد لازم براي 4 نفر:

  • قهوه اسپرسو سرد: يك فنجان
  • شير: 2 فنجان
  • يخ: 5 يا 6 مكعب
  • شكر مايع: 2 قاشق غذاخوري

روش تهيه:

يخ را داخل ليوان ريخته شير را اضافه كنيد، سپس قهوه اسپرسو را روي شير ريخته و شكر را نيز به آن اضافه کنيد و هم بزنيد.

منبع: برترین ها