1265791 965

بامیه سبز یا اکرا یکی از گیاهان سبز خوردنی است که از تابستان به بازار می آید و یکی از گیاهان پر استفاده در هند می باشد و به انواع و اقسام مختلفی خورده می شود شما می توانید تا زمانی که بامیه در بازار هست این شور خوشمزه را تهیه کنید و از خواص خوب بامیه بهرمند شوید مانند درمان چاقی، تقویت کننده مغز، سلامت مغز و سرشار از آنتی اکسیدان است.

مواد لازم برای تهیه شور بامیه

  • بامیه ۱ کیلوگرم
  • فلفل سبز ۵۰ گرم
  • سیر ۵ حبه
  • سرکه سفید ۱ لیوان
  • آب ۴ لیوان
  • سبزی معطر به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم

طرز تهیه شور بامیه


طرز تهیه شور بامیه فوری با سرکه سفید

مرحله اول: آماده سازی بامیه

ابتدا باید بامیه ها را پاک کنید برای این کار ساقه ها را ببرید طوری قد بامیه ها را کوتاه کنید که مایع لزج آن خارج نشود وگرنه ترشی حالت لیز پیدا می کند در ادامه بامیه ها را خوب چندین بار بشورید سپس روی دستمال نخی پهن کنید تا کاملا خشک شود و اصلا نباید مرطوب باشد.

مرحله سوم: استرلیزه کردن

حالا تا زمانی که بامیه ها در حال خشک شدن می باشند شیشه ها را باید استرلیزه کنید برای این کار شیشه ها را به مدت ۱۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ قرار دهید تا تمیز شود سپس بگذارید تا خنک شود.

مرحله سوم: افزودن سرکه و آب

بامیه ها را داخل شیشه ریخته و لا به لای آن کمی سیر و سبزی معطر بریزید حالا سرکه و آب و نمک را بنا به ذائقه خود تنظیم کنید و داخل قابلمه ریخته و بگذارید تا به جوش بیاد سپس صبر کنید تا خنک شود.

مرحله چهارم: تهیه شور بامیه

حالا مخلوط تهیه شده را روی بامیه ها بریزید و درب آن را خوب محکم کنید و در جای تاریک و به دور از نور خورشید قرار دهید بعد از یک هفته شور بامیه ما آماده شده است.

 

نکات کلیدی در تهیه شور بامیه

  1. از نمک معمولی استفاده زیرا نمک های ید دار برای تهیه شور و ترشی مناسب نیستند.

  2. می توانید سیر را کمی له کنید تا عطر آن آزاد شود.

  3. سبزی معطر شامل کمی ترخون و مرزه و شوید است.

  4. اگر دوست دارید شور بامیه تند و تیز باشد از کمی فلفل سبز تند استفاده کنید.

  5. سیر قابل حذف است و اگر طرفدار سیر هستید می توانید مقدار سیر را بیشتر بریزید.

  6. هرچقدر بامیه ها ریزتر باشند تردتر می شود.

  7. بعد از ۱ هفته که شور بامیه رسید باید در یخچال نگهداری شود.