کاپ کیک به کیک های کوچکی گفته می شود که به صورت تک نفره سرو می شود و می توانید داخل فر و یا به روی گاز نیز تهیه کنید و با فیلینگ دلخواه آن را تزئین کنید.
حتما کاپ کیک را بعد از گذشت ۳۰ دقیقه با خلال دندان چک کنید تا زیاد در فر نماند و خشک شود. بافت کاپ کیک موکا بسیار پنبه ای و پوک است و اگر شما همزن ندارید نیز می توانید این کاپ کیک را تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه کاپ کیک موکا
- آرد ۲ پیمانه
- شکر ۱ و ۱/۲ پیمانه
- پودر کاکائو ۳/۴ پیمانه
- بیکینگ پودر ۱ و ۱/۲ ق چای خوری
- نمک ۱/۸ ق چای خوری
- قهوه اسپرسو یا نسکافه فوری ۲ ق چای خوری
- آب جوش ۱ پیمانه
- تخم مرغ ۲ عدد درشت
- وانیل پودری ۱/۲ ق چایخوری
- خامه صبحانه ۱/۲ پیمانه
- روغن مایع ۱/۲ پیمانه
طرز تهیه کاپ کیک موکا کافی شاپی با خامه
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا تمام مواد لازم را در محیط قرار دهید تا هم دما شوند. فر را روشن کنید تا گرم شود. داخل قالب مافین کپسول های کاغذی قرار دهید و آن را آماده کنید. آرد را الک کرده و کنار بگذارید.
مرحله دوم: مخلوط کردن مواد خشک
در شروع کار آرد و نمک، بیکینگ پودر و پودر قهوه یا نسکافه و با هم مخلوط و ۱ بار الک کنید سپس شکر را به مواد اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا مخلوط شوند.
مرحله سوم: هم زدن تخم مرغ
در ظرفی دیگر تخم مرغ ها را به همراه وانیل با همزن دستی یا برقی بزنید تا از لختگی خارج شود سپس خامه و روغن مایع را اضافه کنید در انتها آب جوش را افزوده و خیلی سریع هم بزنید تا تخم مرغ داخل آبجوش پخته نشوند و مخلوط کشدار و از حالت روان بودن کمی خارج شود.
مرحله چهارم: تهیه مایه کاپ کیک موکا
حالا مخلوط تخم مرغی را به مواد خشک اضافه کنید و خوب با همزن دستی هم بزنید تا مخلوط یکدستی بدست بیاد حالا مواد کاپ کیک را داخل کپسول های کاغذی بریزید و دقت کنید ۲/۳ قالب را پر کنید تا در هنگام پخت از ظرف بیرون نریزید.
مرحله پنجم: پخت کاپ کیک موکا
در ادامه سینی قالب مافین را داخل فر از قبل گرم شده در دمای ۱۷۰ درجه به مدت ۴۰ دقیقه قرار دهید تا پخته و پف کنند بهتر است قبل از خارج کردن از فر با خلال دندان کاپ کیک را چک کنید سپس ار فر خارج کنید و به دلخواه تزئین کنید.
نکات کلیدی در تهیه کاپ کیک موکا
- پف این کاپ کیک بسیار خوب است بسته به اندازه قالب مافین یا کپسول های مقوایی خود بهتر است کمی بیشتر از نصف پر کنید.
- برای فر های برقی و سولاردم و توستر دما را ۱۵۰ تنظیم کنید.
- در انتها می توانید ۱ دقیقه گریل را روشن کنید.
- با توجه به فرهای مختلف حتما کاپ کیک چک شود تا خوب پخته شود ولی حتما بعد از گذشت ۳۰ دقیقه درب فر را باز کنید تا پف مواد نخوابد.
منبع: پارسی دی