تهران - ایرنا - بیش از یکسال از شیوع کرونا میگذرد و در این مدت افراد بسیاری جان باختهاند؛ در این میان برخی مشاغل از جمله دستفروشان به علت تماس مستقیم با مشتریان در تیررس ویروس تاجدار قرار دارند و باید نکاتی را در جهت سلامت خود و خانواده رعایت کنند.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، هر ساله با نزدیک شدن به ایام نوروز، پیاده روها، زیرپله ها و کنار مغازه ها مملو از دستفروشانی می شود که جنس خود را به مردم عرضه می کنند.
اما دستفروشان بدلیل جهش مرگبار ویروس کرونا باید بیش از پیش از خود مراقبت و مواظبت کنند.
مراقبت هایی که کیانوش جهانپور مدیر کل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دستفروشان را به رعایت آنها دعوت کرده است.
جهانپور با تاکید بر اینکه دستفروشان در شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی اجازه فعالیت ندارند، یادآور شد: دستفروشان از مسوولان بخواهند محل هایی که برای فعالیت آنها در نظر گرفته شده، ترجیحاً در محلهای رو باز باشد. همچنین دستفروشان از شهرداری منطقه خود بخواهند سطل های زباله به تعداد مورد نیاز در محل فعالیت آنها قرار دهند.
وی ادامه داد: دستفروشان به خاطر داشته باشند فعالیت کاری آنان، براساس محدویتهای ذکر شده در مصوبات ستاد ملی کرونا است. دستفروشان از شهرداری منطقه خود بخواهند هر روز در پایان فعالیت بازار، پسماند ها را در کیسه های پلاستیکی محکم و غیر قابل نشت جمع آوری کنند. دستفروشان به خاطر داشته باشند در محل هایی که برای فعالیت آنها در نظر گرفته شده، امکان دسترسی به سرویس های بهداشتی وجود داشته باشد.
مدیر کل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه دستفروشان از شهرداری منطقه خود بخواهند تبلیغات محیطی در خصوص رعایت دستورالعمل های بهداشتی را در محل فعالیت آنها قرار دهند، گفت: دستفروشان به خاطر داشته باشند فواصل قرارگیری محل فعالیت آنها، حداقل فاصله ۱ تا ۲ متر است.
جهانپور ادامه داد: دستفروشان باید علاوه بر رعایت فاصله ایمن (حداقل یک تا دو متر)، در صورت امکان، مسیر ورود و خروج افراد را جدا کنند و از وسایل حفاظت فردی (ماسک و دستکش) استفاده کنند و پروتکل های بهداشتی را در محل فعالیت خود رعایت کنند.
وی به دستفروشان توصیه کرد: از مشتریان خود بخواهید به جای تبادل وجه نقد از دستگاههای کارت خوان استفاده کنند. ضمن اینکه فروشندگان مواد غذایی باید کارت بهداشت معتبر به همراه داشته باشند.
مدیر کل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه دستفروشان، باید از خوردن و آشامیدن در حین کار و دست دادن و روبوسی کردن خودداری کنند، تاکید کرد: در عین حال از عرضه و فروش مواد غذایی فاقد بسته بندی خودداری کنید.
جهانپور یادآور شد: دستفروشان در صورت امکان از یک حائل مثل پرده نایلونی (مشمایی) بین خود و خریدار استفاده کنند و به خاطر داشته باشند گشت های کنترل بهداشتی جهت پایش و نظارت بر عملکرد آنها روزانه انجام می شود.
از: فاطمه دهقان نیری