یکی از ارکان اصلی سس شکلات پودر کاکائو می باشد که خاستگاه آن مربوط به آمریکای مرکزی و جنوبی می باشد در آن زمان کاکائو به عنوان یک کالای لوکس محسوب می شده و دانه های کاکائو به عنوان پول به کار می رفته است. شکلات ها به قدری محبوب شده اند که روز ۷ ژویه را به نام روز جهانی شکلات نامگذاری کردند.
سس شکلات با گاناش طرز تهیه متفاوتی دارد و بسیار رقیق تر است شما برای تهیه پودینگ و تزئینات دسرهای خود می توانید سس شکلات را تهیه کنید. با توجه به گران بود سس های شکلات آماده به راحتی می توانید سس شکلات خانگی و سالم را در منزل تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه سس شکلات
- پودر کاکائو ۱/۴ پیمانه
- کره ۲ ق غذاخوری
- پودر قند ۱/۴ پیمانه
- شیر ۱/۳ پیمانه
طرز تهیه سس شکلات با پودر کاکائو و شیر
مرحله اول : مخلوط کردن مواد
ابتدا پودر کاکائو و پودر قند و شیر را در ظرفی ریخته و خوب مخلوط کنید سپس ظرف مورد نظر را روی حرارت متوسط قرار داده و با قاشق چوبی مدام هم بزنید تا به جوش بیاد.
مرحله دوم : افزودن کره
ظرف را از روی حرارت برداشته و کره را به آن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا مخلوط شود سپس مجدد ظرف را روی حرارت قرار دهید.
مرحله سوم : تهیه سس شکلات
مواد را خوب هم بزنید تا به غلظت مورد نظر برسد و قوام بیاد سپس از روی حرارت بردارید و کمی که خنک شد می توانید برای تزئین انواع کیک و دسر از این سس شکلاتی خوشمزه استفاده کنید.
نکات کلیدی در تهیه سس شکلات
- می توانید از انواع مغزها در تهیه سس شکلات استفاده کنید.
- برای طعم دادن به سس شکلات می توانید از اسانس مختلف مانند وانیل نیز استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه سس شکلات به روش دیگر
- نشاسته ذرت ۱ ق غذا خوری
- شکر ۱/۲ پیمانه
- شیر ۱ پیمانه
- پودر کاکائو ۲ ق غذا خوری
- شکلات ۵۰ گرم
طرز تهیه سس شکلات با پودر کاکائو و نشاسته
مرحله اول : مخلوط کردن مواد
ابتدا داخل یک شیرجوش نشاسته ذرت و شکر و شیر و پودر کاکائو را بریزید و مخلوط کنید و روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاد و مدام هم بزنید.
مرحله دوم : افزودن شکلات
وقتی مواد به جوش آمد از روی حرارت بردارید و شکلات خرد شده را به آن اضافه کنید و سریع هم بزنید تا شکلات ذوب شود و مجدد روی حرارت گذاشته تا به غلظت مورد نظر برسد سپس استفاده کنید.
نکات کلیدی در تهیه سس شکلات
- از هر درصدی شکلات به دلخواه می توانید استفاده کنید.
- اگر سس شکلات را برای کیک خیس استفاده می کنید باید کمی رقیق تر بردارید.
- اگر برای تزئین سس شکلاتی را استفاده می کنید باید کمی غلیظ تر باشد.