1181128 807

شاید همه ما فکر می کنیم پشمک یک شیرینی ایرانی می باشد ولی در واقع کشف پشمک به اواخر قرن نوزدهم میلادی بر می گردد که حدود ده سال بعد در یک نمایشگاه معرفی شده و مورد استقبال قرار گرفت در حقیقت مخترع این شیرینی پشمک ویلیام موریسون و جان وارتون بودند و شاید برای شما جالب باشید خود ویلیام موریسون یک دندانپزشک بود. در سال ۱۹۷۰ یک ماشین اتوماتیک ساخت پشمک ساخته شد که همین این محصول را تولید می کرد و هم بسته بندی می کرد که باعث سهولت در کارها شد.

روز ملی جهانی پشمک روز ۷ دسامبر می باشد اما تاریخچه پشمک در ایران به جنگ جهانی دوم بر می گردد که اولین بار در بروجرد تهیه شد. اما حالا به شما یاد خواهیم داد این خوراکی خوشمزه را در منزل تهیه کنید ولی در خوردن آن زیاده روی نکنید شما می توانید پشمک را در طعم و رنگ های مختلف تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه پشمک خانگی

  • شکر ۲/۵ پیمانه
  • آرد ذرت ۲/۵ پیمانه
  • لیوان ۱ پیمانه
  • جوهر لیمو ۱ ق چای خوری

 

طرز تهیه پشمک خانگی

مرحله اول : تفت دادن آرد

ابتدا یک تابه را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود سپس آرد ذرت را داخل تابه ریخته و مدام هم بزنید تا بوی خامی آرد از بین برود ولی آرد نباید بسوزد و حتما حرارت روی ملایم باشد این مرحله باید ۱۵ دقیقه طول بکشد سپس آرد داخل یک سینی ریخته و پخش کنید تا خنک شود.

مرحله دوم : آب کردن شکر

یک تابه دیگر را روی حرارت قرار دهید و به آن آب و شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا شکر ذوب شود و شربت غلیظ شود وقتی به غلظت رسید جوهر لیمو را اضافه کنید و ۳ دقیقه دیگر بجوشانید و از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم : سرد کردن شکر

یک تکه یخ یا یخ خشک را داخل دستمال قرار دهید و روی آن یک سینی قرار دهید و تابه را روی سینی بگذارید تا مراحل خنک شدن را انجام دهید دقت کنید که مراحل سرد کردن را در قسمت وسط سینی انجام دهید و زیاد به کناره های سینی نمالید چون آب و شکر وقتی سرد میشود سفت شده و به کناره ها می چسبد وقتی آنقدر هم زدید که شکر شکل گرفت ولی دست شما را نسوزاند قابل شکل گیری می باشد.

مرحله چهارم : تهیه پشمک

حالا آب و شکری که مثل خمیر شده را به شکل حلقه دربیاورید و داخل سینی آرد بگذارید و هر طرفش را آرد پاشی کنید و از کناره ها کشیده و بزرگ کنید و به شکل ۸ انگلیسی بپیچانید و روی هم تا کنید و رویش را آرد بپاشید و به همین صورت ۲۰-۳۰ بار انجام دهید وقتی رشته ها شکل گرفتن آرد اضافی آن را جدا کنید پشمک را به شکل دلخواه شکل دهید.

 

نکات کلیدی در تهیه پشمک

  1. اگر در حین کار رشته ها پاره شد مجدد آن ها را بهم وصل کنید و دوباره شکل دهید.
  2. می توانید پشمک را داخل قالب ریخته و با مغز تهیه کنید.