مواد لازم برای تهیه کارامل شیری
- شکر ۲/۳ لیوان
- شیر ۳ لیوان
- وانیل ۱/۴ ق چای خوری
- بیکینگ پودر ۲/۳ ق مربا خوری
مرحله اول : جوشاندن شیر و شکر
ابتدا شیر و شکر را داخل ظرف ریخته و با هم مخلوط می کنیم سپس ظرف را روی حرارت گذاشته و اجازه می دهیم شیر و شکر با حرارت کم مخلوط و ذرات شکر ذوب شوند بهتر است از قابلمه تفلون یا لعابی به همراه قاشق چوبی استفاده کنید تا کارامل شیری کیفیت بهتری داشته باشد.
مرحله دوم : افزودن وانیل و بیکینگ پودر
وقتی مواد کمی قوام پیدا کرد وانیل و بیکینگ پودر را اضافه می کنیم و هم می زنیم تهیه کارامل شیری کمی زمان بر می باشد و شما باید مدام پای گاز باشید و هم بزنید تا مواد ته نگیرد اگر در حین پخت مواد کف کرد آن را از روی حرارت بردارید و هم بزنید و مجدد روی حرارت قرار دهید.
مرحله سوم : تهیه کارامل شیری
به جوشاندن شیر و شکر ادامه دهید تا آب اضافی شیر تبخیر شود و سس غلیظ و کاراملی شکل به وجود بیاید وقتی کارامل به غلظت رسید از روی حرارت بردارید و داخل کاسه همزن ریخته و با دور تند بزتید تا کارامل شیری بافت نرمی به خودش بگیرد به همین راحتی کارامل شیری ما حاضر شد آن را می توانید در ظرف شیشه ای ریخته و تا مدتها در یخچال نگهداری کنید و برای تهیه دسر از کارامل شیری استفاده کنید.
نکات تهیه کارامل شیری
- سعی کنید از شیر پرچرب گاو برای تهیه کارامل شیری استفاده کنید اگر در دسترس نبود از شیر پرچرب استفاده کنید که در کیفیت نهایی کارامل تاثیر دارد.
- بهتر است برای صرفه جویی در وقت از قابلمه بزرگتر استفاده کنید.
- شعله زیاد باعث کف کردن و ته دیگ بستن کارامل شیری دارد پس حتما تمامی مراحل فوق روی حرارت کم باشد.
- وقتی کرم کارامل را در یخچال قرار می دهیم کمی سفت می شود که برای استفاده بهتر از بن ماری یعنی حرارت غیر مستقیم بخار آب استفاده کنید.
- شما تا ۳ هفته می توانید کارامل شیری را در یخچال نگه دارید.
- بجای بیکینگ پودر می توانید جوش شیرین را جایگزین کنید.
- از هر طعم و اسانس که دوست دارید می توانید بجای وانیل استفاده کنید.
منبع: پارسی دی