این دستور لاه ماجون یا لاح معجون است یکی از غذاهای ترکیه ای است این غذا به عنوان پیتزای ترکیه ای است. آن را در خانه درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
لاه ماجون یا لاح معجون را می توانید در فر یا تابه درست کنید. در ادامه با طرز تهیه ی آن آشنا خواهید شد.
طرز تهیه خمیر لاح معجون:
مواد لازم برای خمیر لاح معجون :
آرد | 1 کیلو گرم |
شیر ولرم | 1 لیوان |
آب ولرم | یک و نیم لیوان |
روغن مایع | یک سوم لیوان |
خمیر مایه | 10 گرم |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | 2 قاشق مرباخوری |
طرز تهیه خمیر لاح معجون :
ابتدا شیر ولرم را با شکر و خمیر مایه مخلوط کنید و کنار بگذارید نت به عمل بیاید. سپس آب، نمک، روغن مایع و خمیر مایه ی به عمل آمده را اضافه کنید و آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر نرم و یکدستی بدست آورید. (ممکن است مقداری آرد کمتر یا بیشتر احتیاج داشته باشد). روی آن را سلفون بکشید و با پارچه بپوشانید تا حجم خمیر 2 برابر شود.
در این حین به سراغ تهیه ی مواد گوشتی بروید.
طرز تهیه مواد گوشتی لاح معجون:
مواد لازم برای تهیه مواد گوشتی :
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
فلفل سبز | 4 عدد |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
آب | نصف لیوان |
روغن مایع | نصف لیوام |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
رب فلفل | 1 قاشق غذاخوری |
جعفری ریز خرد شده | نصف لیوان |
نمک | 2 قاشق چایخوری |
فلفل پرک | 1 قاشق چایخوری |
فلفل تند | نصف قاشق چایخوری |
طرز تهیه مواد گوشتی لاح معجون:
ابتدا پیاز را با رنده ی درشت رنده کنید و در یک کاسه بزرگی بریزید گوجه فرنگی را هم رنده کنید و به پیازها اضافه کنید. سپس جعفری را ریز خرد کنید و اضافه کنید. نمک و فلفل و روغن مایع و آب و رب فلفل و رب گوجه و گوشت چرخ کرده را هم اضافه کنید و همه ی مواد را با هم خوب ورز بدهید تا با هم خوب مخلوط شوند. سپس روی آن ها سلفون بکشید و در یخچال قرار بدهید تا استراحت کند.
زمانی که خمیرتان آماده شد و حجم آن 2 برابر شد، پف خمیر را بگیرید و از خمیر به اندازه ی یک پرتقال بردارید و روی سطح کار را آرد پاشی کنید و با وردنه باز کنید سپس آن را داخل تابه قرار بدهید و از مواد سریع روی آن بریزید و روی شعله ی ملایم قرار بدهید زمانی که زیر خمیر کمی طلایی شد و پخت آن را داخل سینی فر بچینید و گریل روی آن را روشن کنید تا مواد گوشتی آن هم بپزند. دقت کنید نسوزد.
نکاتی برای تهیه لاح معجون :
- می توانید از رب فلفل شیرین و یا تند استفاده کنید سلیقه ای است.
- میزان تندی آن را با سلیقه ی خود می توانید کم یا زیاد کنید.
- می توانید پس از آماده کردن خمیر و ریختن مواد روی آن ها، داخل فر قرار بدهید و شعله ی زیر را روشن کنید پس پخت خمیر و کمی طلایی شدن شعله ی رویی را روشن کنید.