63044083

مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده استانداری فارس، با توجه به اقدامات عمیقی که در زمان ریاست جمهوری شهید ابراهیم رئیسی در حوزه زنان اتفاق افتاد، به تشریح برخی از این اقدامات پرداخت.

زهرا یقطین در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، ضمن تسلیت به مناسبت شهادت شهید آیت‌الله رئیسی و همراهانش گفت: در  این سه سال دولت شهید آیت‌الله رئیسی، حرکت‌های تحولی، عمیق و بنیادی در حوزه زنان آغاز شده بود اما چون این قبیل فعالیت‌ها زمان بر هستند و احتیاج به ایجاد زیرساخت‌های فکری، محتوایی و ساختارهای اداری دارند، اکنون تمام این فعالیت‌ها در نیمه راه هستند.

وی با بیان اینکه شهید آیت‌الله رئیسی به حوزه زنان و خانواده به عنوان یک مسئله نگاه نمی‌کردند، گفت: این شهید فقید عقیده داشت که زنان فرصتی هستند که سایر مسائل، موارد و مشکلات جامعه می‌تواند با نگاه ظریف زنانه، هم خوب دیده و روایت شود و هم با خلاقیت و ابتکار راه حل پیدا شود، به صورت کلی بسیاری از مشکلات می‌تواند به دست بانوان حل شود.

یقطین ادامه داد: ایشان زنان را جامعه‌ساز می‌دانستند. این تفاوت نگاه به حوزه زنان و خانواده باعث شده بود که کارهای عمیقی رقم بخورد و آغاز شود. اکنون اتفاقات مملوس و به هر حال قابل عدد و رقم کردن برای کل زنان جامعه و خانواده داریم. کما این‌که در گزارش‌های قبلی دیدیم که اتفاقات بزرگی رقم خورده است. ایشان با نگاه عمیقی که داشتند کارهای بزرگی را آغاز کرده و امیدواریم خداوند برایمان جبران کند و جایگزین آن را ایجاد کند. این ضایعه برای حوزه زنان بسیار دردناک‌تر است.

مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده استانداری فارس تصریح کرد: شهید آیت‌الله رئیسی در سازمان ملل موضوع توجه به خانواده را به عنوان یک نسخه قابل اعتنا برای حل بحران‌هایی که امروز تمام جوامع با آن درگیر هستند، مطرح کرد. ناهنجاری‌ها، بی‌اخلاقی‌ها، جرم و جنایاتی که دنیا در حوزه‌های مختلف با آن مواجه است و در آخر برگشتن به موضوع خانواده، تشکیل، تحکیم و تعالی آن از نگاه عمیق ایشان بلند می‌شد.

یقطین با بیان اینکه ایشان تلاش جدی کرد که در حوزه خانواده اتفاقات خوبی رقم بخورد. برای تسهیلگری مباحث ازدواج جوانان و اعطای وام‌های ازدواج تلاش کرد، افزود: در استان فارس در سال گذشته ۲۵ هزار و اندی ازدواج داشتیم اما بالغ بر ۴۰ هزار وام ازدواج دادیم و این نشان دهنده آن است که تمرکز ویژه روی این بحث و مباحث مرتبط داشتند.

وی در بحث فرزندآوری نیز تصریح کرد: می‌توان گفت فرزند شرایط تحکیم خانواده و امید به آینده را فراهم می‌کند. قطعاً زوجین به خاطر فرزندان تلاش می‌کنند مهارت‌های بیشتری پیدا کنند. تمرکز جدی به حوزه فرزندآوری، پیشگیری از طلاق، حمایت‌های بسیار ویژه در حوزه مشاوره‌های مختلف و فرایندهای زیادی که در اصلاح و پیشنهادهای متعددی که از طلاق پیشگیری می‌کنند از جمله اقداماتی است که در دولت شهید آیت‌الله رئیسی رقم خورد و نتیجه آن هم کاهشی شدن آمار طلاق در استان فارس بود که به یک و هفت دهم درصد رسید. این‌ها همه از نگاه عمیق ایشان نسبت به مسئله خانواده و تمرکز به روی این موضوع بود.

یقطین گفت: مسئله مهمی که در این زمان اتفاق افتاد شناسایی زنان تاثیرگذار و موثر در سطوح مختلف فارغ از تعاریف سخت و پیچیده که شاید دسترسی به آن تعاریف در جامعه سخت بود، است. هر زنی با هر تحصیل و توان علمی و مالی در محیط پیرامون خودش می‌تواند تاثیرگذاری در عرصه سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی داشته باشد و به عنوان زن تاثیرگذار تعریف شود.

وی ادامه داد: این کار به صورت کنگره‌های ملی و بین‌المللی انجام شد و این ظرفیت در استان‌ها با همکاری مجموعه‌های مختلف غیر دولتی اتفاق افتاد که محله به محله فرایند الگوسازی زنان موثر و فعال در حوزه‌های مختلف را انجام می‌داد. این یک کار بسیار عمیق و دقیقی بود برای معرفی الگوی زن مسلمان ایرانی که لازم نیست حتماً استعداد درخشان باشد، لازم نیست نخبه خارج رفته باشد، حتی ممکن است بی‌سواد باشد، اما با کاری که ارائه می‌دهند محیط پیرامون خودش را مورد تاثیر قرار می‌دهد.

مدیر کل امور زنان و خانواده استانداری فارس، از شناسایی زنان تاثیرگذار عشایر و روستایی گفت و افزود: در دو سال قبل‌ کار شناسایی زنان تاثیرگذار از همه شهرستان‌ها و مناطق استان داشتیم، اهل تسنن و تشیع، هیئت‌های علمی دانشگاه، بی‌سواد، مجرد، متاهل. نگاه همه جانبه نسبت به تاثیرگذاری زنان در سطوح مختلف نگاه دقیقی بود که آیت‌الله رئیسی آن را خوب تبیین کرده بود و تبیین آن در معاونت زنان و مرکز زنان و خانواده وزارت کشور ساری و جاری بود.

یقطین تصریح کرد: تمرکز ویژه دیگر در بحث مدیریت اقتصادی زنان آسیب دیده و سرپرست خانوار بود. به این نحو که آن‌ها را به سمت یک شرایط پایدار اقتصادی حرکت دهیم. این کار منابع زیادی را لازم داشت اما شروع خوبی در سطح کشور رقم زد.

وی افزود: از سال ۱۴۰۰ با حمایت از بانوان کارآفرینی که چرخه تولید و عرضه کامل دارند، با توجه به شرایط و  گسترش فعالیتشان، پیشنهاد شد با به کارگیری زنان آسیب دیده و دختران فارغ التحصیل، فعالیتشان را گسترش دهند.

یقطین ادامه داد: بر همین اساس یک طرح را به صورت پایلوت عملیاتی و اجرایی کردند و امسال آن را به صورت یک دستورالعمل درآورده و قرار بود سهم ویژه‌ای در کارگروه‌های اشتغال برای این مدل فعالیت‌ها اتفاق بیفتد. به جای این‌که وام‌های خرد مشاغل خانگی به زنان سرپرست خانواده بدهیم آن را به بانوان کارآفرین دهیم و از آن‌ها بخواهیم که این افراد را به کار بگیرند، در قبال یک حقوق ثابت و بیمه کردن، شرایط کار را فراهم کنند که به لطف شهید بزرگوارمان در استان توفیقات خوبی در این بخش داشتیم.