استادیار موسسه تحقیقات جمعیت کشور با استناد به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس گفت که ۲۰ دستگاه و نهاد دولتی در اجرای سیاستهای کلی جمعیت کارنامه قابل قبولی نداشتند اما هم اکنون با توجه به عزم نهادی که در دستگاهها شکل گرفته امیدواریم این موضوع در برنامه هفتم دنبال شود.
به گزارش ایسنا، دکتر نادر مطیع حق شناس اظهار کرد: معمولاً کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته تجارب و الگوهای جمعیت شناختی متفاوتی دارند و بسته به این الگوها، سیاستهای جمعیتی مخصوص به خودشان را اتخاذ میکنند.
وی با بیان اینکه نگاه ما به مقوله جمعیت یک نگاه ساختاری است و نیازهای مخاطبان در هر سنی باید در این ساختار و سیاستهای جمعیتی دیده شود افزود: برای مثال در برشی از فضای اجتماعی کشور، سیاستهای جمعیتی انقباضی اتخاذ شد اما در دوره بعدی به سمت سیاستهای انبساطی پیش رفتیم.
دانشیار موسسه تحقیقات جمعیت کشور متذکر شد: در حال حاضر سیاستهای انبساطی در حوزه جمعیت دنبال میشود تا به یک ساختار متعادل و متعارفی از جمعیت برسیم.
مطیع حق شناس در رادیو گفت وگو تصریح کرد: تجربه جهانی نشان میدهد که حل و فصل چالشهای کشورهای پیشرفته مانند مهاجرت نیروی کار، کاهش جمعیت جوان و سالخوردگی جمعیت بسیار دشوار است و اتخاذ سیاستهای جمعیتی هم منوط به داشتن اطلاعات جامع و دقیق از ساختار جمعیتی کشور است.
وی میزان جمعیت کشور تا ۱۰ سال آینده را قابل پیش بینی دانست و گفت: پیش بینی جمعیت کشور برای بلند مدت امکانپذیر نیست اما میتوان یک بازه زمانی ۵ تا ۱۰ ساله را در نظر گرفت و پیشبینیها و برنامه ریزیهای لازم را درمورد آن انجام داد.
دانشیار موسسه تحقیقات جمعیت کشور با اشاره به توجه ویژه برنامه هفتم کشور به بحث جمعیت کشور اظهار کرد: طبق برنامه هفتم کشور میزان باروری کل در بازه زمانی سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۶ باید از ۱.۷ فرزند به ۲.۵ فرزند برسد و این بستگی به کار ساختارسازی و نهادسازی و عزم ملی و درک نهادها و دستگاههای مسئول و رسانهها دارد.
مطیع حق شناس یادآور شد: طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، ۲۰ دستگاه و نهاد دولتی در اجرای سیاستهای کلی جمعیتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری کارنامه قابل قبولی نداشتند اما هم اکنون با توجه به عزم نهادی که در دستگاهها و وزارتخانهها شکل گرفته پیش بینی ما این است که این موضوع در برنامه هفتم کشور با جدیت دنبال شود.