جلسه نقد و بررسی کتاب «حماسه ششم بهمن سال 1360 آمل» با حضور نویسنده اثر به مناسبت سالروز حماسه 6 بهمن آمل به همت کتابخانه های عمومی برگزار شد.
در ادامه برنامه های فرهنگی اداره کل کتابخانه های عمومی مازندران، به مناسبت سالروز حماسه مردمی 6 بهمن آمل جلسه نقد و بررسی کتاب «حماسه ششم بهمن سال 1360 آمل» به همت اداره کتابخانه های عمومی شهرستان آمل و کتابخانه دانش پژوه با حضور روسای ادارات ، نویسندگان، مسئولین کتابخانه های عمومی واعضاء در سالن کتابخانه عمومی دانش پژوه این شهرستان برگزار شد که با استقبال حاضرین جلسه و مخاطبان فضای مجازی قرا گرفت.
یوسف لاطف رییس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان آمل در این جلسه حادثه ششم بهمن را نماد قدرت و غیرت مردم آمل اعلام کرد و گفت: تا ابد خون سرخ شهدا بر دفتر سبز جنگل های آمل همچون خورشیدی تلالو دارد.
رشید محمدی لیتکوهی به عنوان منتقد، پژوهشگر و آمل شناس نیز انتخاب رنگ قرمز و تصویر روی جلد را نماد خون و مقاومت در آمل برشمرد و به بیان نقاط قوت و ضعف کتاب پرداخت.
وی با اشاره به اینکه کتاب حاضر در موضوع جنگ های شهری ، به ویژه جنگ های جنگلی نوشته شده ، جای پیشینه ی تحقیق و نگارش تاریخ و وقایع جنگ های جنگلی پیشتر از این حادثه را در بخش های نخستین کتاب خالی دانست و ادامه داد: در فصل سوم این کتاب اطناب و اطله قلم زنی نگارنده در فصل سوم بیشتر از اینکه کتاب را جذاب کند ، موجب دلزدگی خواننده می شود.
محمدی لیتکوهی مواردی از قبیل اشکالات تایپی ، نگارشی ، عجله در چاپ ، عدم انسجام و استمرار مطالب ، اشکالات تحقیق و تاریخی ، عدم ارجاع و ذکر منابع ( البته در برخی موارد ) ، تکرار مطالب ، عدم وجود نقشه شهر آمل و جنگل و تعداد کم تصاویراز محل وقوع حادثه را از ضعف های عمده ی کتاب دانست.
در کنار نقاط ضعف ، منتقد ضمن ارجاع خوانندگان به فصل سوم کتاب ، که به اسامی افراد ، رشته تحصیلی ، محل سکونت و سوابق مبارازاتی آنان مزین شده ، این بخش را از شیرین ترین فصول کتاب حماسه ششم بهمن قلمداد کرد.
در ادامه مصطفی راعی اسکی ، نویسنده کتاب نیز ضمن اشاره به زحمات پنج ساله خود جهت نگارش این کتاب ، اشاره ای به منابع استفاده شده در مسیر پژوهش اعم از کتبی و شفاهی کرد و با قبول بسیاری از موارد مورد نظر منتقد، گفت: معدود بودن تصاویر در صحنههای متفاوت از روز حادثه ، نشان از شرایط حساس و جنگی و استرس زای روز واقعه و خصوصا عدم امکانات تصویربرداری من جمله موبایل و دوربین بوده است.
وی بیان کرد: عدم الصالق تصاویر شهداء با توجه به دراختیار داشتن تصاویر اولیّه را خودداری از جریحه دار کردن روحیه خانواده های معظم شهداء با توجه به وضعیت دردناک شهادت بسیاری از این افراد عنوان کرد.