به گزارش برنا؛ اگرچه دیابت بارداری بدون علامت است، معمولا طی یک غربالگری از طریق آزمایش خون تشخیص داده می شود. این بیماری معمولا پس از زایمان برطرف می شود اما ممکن است احتمال ابتلا به دیابت نوع دو در دوره های بعدی زندگی را افزایش دهد.

زنانی که دچار اضافه وزن یا چاقی هستند، زنانی که در دوران بارداری دچار اضافه وزن می‌شوند یا افرادی که سابقه خانوادگی دیابت دارند بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به دیابت بارداری هستند.

علائم دیابت بارداری شامل خستگی، تشنگی غیرعادی، افزایش وزن، خروپف و تکرر ادرار است. نیازی به ترس و نگرانی نیست، اما لازم است زنان باردار آرامش خود را حفظ کرده و روش مناسب را برای رفع مشکل سلامتی خود در پیش گیرند.

به گزارش روزنامه هندوستان تایمز، مجموعه ای از تغییرات غذایی و تمرینات توصیه شده توسط پزشک می تواند سطح قند خون را کنترل کند. لازم است از خوردن غذاهای با شاخص قند خونی بالا خودداری شود. همچنین برای کنترل فشار خون نباید نمک زیادی مصرف کرد و برای جلوگیری از عوارض، غذاهای پروتئینی بیشتری به رژیم غذایی اضافه شود.

توصیه های غذایی

- اگر باردار هستید و دیابت بارداری دارید، غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین مانند سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و حبوبات را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا مطمئن شوید که سطح قند خون بالا نمی رود.

- از خوردن غذاهایی مانند نوشیدنی های شیرین، کیک، بیسکویت، شیرینی، بستنی، نان سفید و آب میوه خودداری کنید. از نوشیدنی های گازدار نیز باید به شدت اجتناب شود.

 

- اگر دیابت بارداری دارید، باید به حجم وعده غذایی نیز توجه کنید.

- از غذاهای حاوی چربی های سالم مانند شیر، تخم مرغ، دانه ها، آووکادو، ماست و خشکبار مصرف کنید.

- مصرف نمک را به حداقل برسانید زیرا می تواند منجر به فشار خون بالا شود.

- غذاهای غنی از پروتئین مانند مرغ، ماهی، لوبیا، عدس و نخود را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

ویتامین ها و مکمل ها را طبق توصیه متخصص مصرف کنید.

- ورزش همراه با رعایت یک رژیم غذایی متعادل را فراموش نکنید.

وعده های غذایی را حذف نکنید و هیچ دارویی را بدون نظر پزشک مصرف نکنید زیرا ممکن است برای شما خطرناک باشد.

- سعی کنید از غذاهای خانگی مصرف کنید.