نهاد زنان سازمان ملل به مناسبت «روز جهانی مقابله با خشونت جنسیتی علیه زنان» با ابراز تاسف از موارد خشونت آمیز فیزیکی و روانی علیه آنان، اعلام کرد بحران همهگیری، حدود پنجاه میلیون زن را به ورطه فقر کشانده است.
«آنیتا باتیا» معاون مدیر اجرایی زنان در سازمان ملل (نهاد سازمان ملل متحد برای برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان) در گفتگو با خبرگزاری افه اسپانیا گفت: طبق محاسبات سازمان ملل در حوزه زنان، حدود پنجاه میلیون زن در نتیجه بحران اقتصادی ناشی از همه گیری کووید-۱۹، دچار فقر شدید شدهاند.
بر اساس این گزارش، نهاد زنان سازمان ملل در آستانه روز جهانی مقابله با خشونت جنسیتی علیه زنان درباره افزایش خشونت ها علیه زنان در دوره پاندمی، ابراز تاسف و اعلام کرد که علاوه بر آن، زنان قربانی بحران بهداشتی و پیامدهای متعاقب آن شده اند.
۲۵ نوامبر، روز جهانی منع خشونت علیه زنان است که یکی از شایعترین موارد نقض حقوق بشر است که عمدتا به دلیل عدم مصونیت، سکوت، شرم یا آبرو عمدا گزارش نمیشود.
آنیتا باتیا در این زمینه توضیح داد:در کشورهای توسعه یافته، اکثریت زنان در بخش های غیردولتی مشغول کار هستند و این عامل باعث شده که محدودیت های کرونایی، بسیاری از آنها را به ورطه فقر مالی بکشاند.
اگرچه در مواجهه با رکود اقتصادی، دولت ها بسته های حمایتی و بهبود اقتصادی پساکرونا را در راستای برنامه های اجتماعی در نظر گرفتند؛ با این وجود موارد کمی از کمک های ویژه به زنان اختصاص یافت.
وی همچنین افزود: در حالی که بسیاری از دولتها اقدامات بیسابقهای را برای مهار پیامدهای اقتصادی و اجتماعی این همهگیری انجام دادهاند، اما بیشتر اقدامات نسبت به نیازهای زنان بیتوجه بوده است.
از سوی دیگر، مسئله مراقبت از خانواده و مسئولیت های خانه که پیش از شیوع بیماری همه گیر، سه برابر بیش از مردان بر دوش زنان بود، در حال حاضر وضعیت وخیم تری دارد؛ این موضوع که بر اساس «کلیشه های جنسیتی یا مسائل فرهنگی» بوده، بار مسئولیت زنان در قبال رسیدگی به فرزندان و خانواده را سنگین تر کرده است.
در حال حاضر که جهان در شرایط پسا پاندمی به سر می برد، بازگشت به بازار کار یا حتی آرزوی انجام آن برای این زنان غیرممکن شده و در بسیاری از کشورها درصد زنان حقوق بگیر کاهش چشمگیری داشته است.
سازمان ملل متحد پیش تر نیز درباره افزایش تبعیض میان زنان و مردان پس از بحران همه گیری اعلام کرده بود: تأثیر همهگیری کرونا بر بیکاری زنان بیشتر از مردان بوده و ادامه این روند میتواند تمامی دستاوردهای ۲۵ سال اخیر در زمینه برابری شغلی مردان و زنان را ظرف یک سال از بین ببرد.
براساس داده های سازمان ملل، از زمان شروع کرونا، تَرک شغل از سوی زنان بیشتر از مردان بوده طوری که در ٥٥ کشور، ظرف این مدت ٣٢١ میلیون زن و ١٨٢ میلیون مرد بیکار شده اند.
با این همه، معاون مدیر اجرایی زنان در سازمان ملل تصریح کرد که ترویج مشارکت مجدد زنان در دنیای کار، نیازمند «سیاستهای عمومی و خصوصی» روشنی در جهت تسهیل امور زنان و ادامه کار مهدکودک ها و مدرسه ها است تا از این طریق بار مسئولیت زنان تعدیل شود.
تهران- ایرنا-