مدیر مرکز حفاظت فک خزری با اشاره به اینکه امکان آزمایش میکروبی با توجه به لاشه تازه نبود، گفت: درحال حاضر بحث آزمایش سه گزینه آلودگی شدید یا مسمومیت، بیماری و یا فعالیت‌های نظانی سه گزینه احتمالی مرگ فک‌های خزری بوده که درحال بررسی است.

سه گزینه برای مرگ فک‌های خزری

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، تراژدی تلخ مرگ‌ فک‌های خزری درحاای ادامه داشته که این مرگ‌ها کماکان ادامه دارد، افزایش شمار مرگ‌ فک‌ها گزینه‌های مختلفی پیش‌روی محققان باز کرد.

امیر شیرازی مدیر مرکز حفاظت فک خزری در این‌بار، اظهار کرد: شاهد تلفات زیاد فک‌ها در دریای مازندران بودیم ولی برای یافتن دلیل تلفات بحث بررسی‌ها و آزمایش‌ها را در دستور کار قرار دادیم که باتوجه گذشت زیاد از مرگ این آزمایش‌ها بی‌نتیجه ماند.

وی با اشاره به گذشت مدت زیاد از تلف شدن فک‌ها، افزود: در ارتباط با مرگ فک‌ها دلایل مختلفی وجود دارد از جمله بحث شکار تجاری در مناطق شمالی که سال‌های سال ادامه داشت و عامل خطرساز دیگر که می‌توان گفت بزرگ‌ترین مشکل بوده بحث آلایندگی دریا و تاثیرات منفی این موضوع بوده و باعث تلفات بیشتر در این گونه شده است.

مدیر مرکز حفاظت فک خزری اضافه کرد: موضوع دیگر در ارتباط با تلف شدن فک‌ها، تورهای ماهیگیری مطرح شده که به‌صورت اتفاقی فک‌ها در تورها میفتند که در این زمینه بیشتر تورهای صید ماهی‌های خاویاری بوده که کمتر شاهد بروز چنین مسائلی هستیم.

شیرازی بیان کرد: موضوع دیگر در ارتبا ط با مرگ فک‌های خزری بحث فعالیت‌های نظامی بوده که با توجه به اینکه مرگ فک‌ها در دریا اتفاق می‌افتد احتمال بیماری را کمتر کرده و بحث فعالیت‌های نظامی را محتمل‌تر کرده و لاشه‌های فک‌ها تازه نیست و نشان می‌دهد مرگ فک‌ها در ساحل اتفاق نیفتاده و در داخل دریا تلف شدند.

وی با اعلام اینکه از ابتدای امسال ۲۲ لاشه فک خزری در ساحل مازندران پیدا شده است، تصریح کرد: از بین این تعداد از ۱۴ یا ۱۵ نمونه سم‌شناسی گرفته شده که باتوجه به گذشت مدت زیادی از مرگ این فک‌ها، امکان گرفتن نمونه میکروبی نبود.

مدیر مرکز حفاظت فک خزری خاطرنشان کرد: گزینه دیگر در ارتباط با مرگ فک‌های خزری، مسمومیت این گونه بوده است.

شیرازی یادآور شد: درحال حاضر بحث آزمایش سه گزینه آلودگی شدید یا مسمومیت، بیماری و یا فعالیت‌های نظانی سه گزینه احتمالی مرگ فک‌های خزری بوده که درحال بررسی است.

وی در پایان گفت: در پایان توصیه ما به مردم این است اگر با لاشه فک خزری در ساحل مازندران مواجه شدند به آن نزدیک نشوند چراکه احتمال بیماری با اینکه بیماری مشترک بین انسان و حیوان باشد هم وجود دارد و لازم است موارد در سریع‌ترین زمان ممکن به محیط زیست اعلام شود.