ایسنا/گیلان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت گفت: زنان نشاء کاری که به دلیل توسعه مکانیزاسیون در نشاء برنج بیار شده‌اند در صندوق های خرد زنان روستایی عضو می‌شوند.

مسعود اسدی‌پرور در گفت و گو با ایسنا گفت: کشاورزان شهرستان رشت در حال برداشت راتون از شالیزارهای شان هستند و تا کنون نیمی از راتون‌های پرورش یافته در سال‌جاری برداشت شده‌اند.

وی افزود: علاو بر راتون، کشاورزان برای ارتقای درآمد خانوار خود اقدام به کشت دیگر محصولات کشاورزی از جمله باقلا و سبزیجات برگی و غده‌ای اقدام کرده‌اند.

اسدی‌پرور ادامه داد: شهرستان رشت ۶۲ هزار و ۳۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد که در ۲۶ هزار هکتار از این شالیزارها پرورش راتون و کشت دوم دیگر محصولات کشاورزی انجام شده است.

وی تصریح کرد: علاوه براینکه شاهد تولید برنجی بسیار مرغوب از راتون‌های پرورش یافته در سالجاری هستیم برخی از کشاورزان پس از برداشت کشت دوم اقدام به کشت سوم در شالیزارها کرده‌اند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت گفت: کشت دوم و سوم علاوه براینکه به میزان تولید محصولات کشاورزی می‌افزاید، موجب حاصلخیز شدن خاک زمین‌های کشاورزی نیز می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف جهاد کشاورزی افزایش تولید محصولات کشاورزی و کاهش هزینه تولید برای کشاورزان این شهرستان است که خوشبختانه انجام این کار با توسعه طرح تجهیز اراضی شالیزاری امکان‌پذیر است.

اسدی‌پرور گفت: طرح تجهیز و نوسازی که موجب هندسی شدن شالیزار نیز می‌شود در ۲۸ درصد از اراضی شالیزاری رشت انجام شده و مطالعات ۵ هزار هکتار دیگر نیز آماده است و به محض تزریق اعتبارات شروع عملیات کلید می خورد.

وی  افزود: اغلب محصولات تولید شده کشاورزی در بازارهای محلی شهرستان فروخته می‌شود و زنان کشاورز در تولید و فروش این محصولات نقش بسیار پررنگی دارند.

اسدی‌پرور تصریح کرد: برای زنان نشاکاری که به واسطه توسعه مکانیزاسیون و انجام نشاء توسط دستگاه نشاء کار بیکار شده‌اند تدابیری اندیشیده شده است و برخی از آنها در صندوق های خرد زنان روستایی عضو ده‌اند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت گفت: زنانی که از نشاء برنج درآمدی ندارند، به فعالیت در تولید دیگر محصولات کشاورزی نظیر پرورش قارچ و ... مشغول شده‌اند.