به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، تا همین چند وقت هر وقت نام چشمه سورت بر زبان میآمد با آه و هزار افسوس بود اما اکنون اقدامات انجام شده در این چشمه دریچههای امید را برای احیای این میراث کهن گشود.
چشمه خداساخت سورت، چشمههای پلکانی با آبهای کاملاً متفاوت از لحاظ رنگ، بو، مزه و حجم آب هستند که در جنوبیترین و محرومترین بخش مرکز استان واقع شدند اما حضور در منطقه و مشاهده از نزدیک این چشمه، در نگاه هر بینندهای کمنظیر است.
گردشگران برای رسیدن به چشمه سورت باید مسافتی را بهصورت پیاده طی کنند ولی طی سالهای اخیر حضور جامعه محلی با تراکتور و خودروی نیسان و انتقال مسافران به این چشمه موجب بروز مشکلاتی برای این چشمه شده است.
از طرف دیگر حضور گردشگران و مسافران روی چشمههای پلگانی موجب شده طی سالهای اخیر حالت پلکانی این چشمه از بین رود ولی با اقدامات پیمانکار و جلوگیری از خودروها و همچنین تردد مسافران در کنار چشمه اکنون این چشمه تاحدودی احیا شده است.
بحث انتخاب سرمایهگذار و واگذاری این چشمه بینظیر سؤالات بسیاری را به دنبال داشت و بالاخره واگذاری چشمه سورت پس از فرازونشیبهای بسیار مصوب شد و کتابچه چشمه سورت تدوین شد و اکنون میتوان شاهد شنیده شدن خبرهای خوب از چشمه سورت بود.
فتحالله غفاری معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری در اینباره در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: با توجه به بازدیدهای انجام شده تمامی اقدامات برای احیای چشمه سورت توسط مجری طرح و براساس کتابچه در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه چشمه سورت هم جزمنابع طبیعی هم ثبت میراثی است، افزود: با توجه به این مهم تمامی اقدامات باید براساس ضوابط میراثی انجام شود که یکی از مسائل این است که میراث فرهنگی با ساخت سازه و تجهیزات مخالف است.
معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری با بیان اینکه از ورود خودروها به عرصه چشمه خودداری شده که این موضوع به احیای چشمه کمک کرد، تصریح کرد: این چشمه تاحدی احیا شده و با ادامه روند احیا خواهد شد که قدری زمان میبرد.