دبیر مرجمع ملی کنوانسیون حقوق کودک گفت: در طول یک سال اخیر شمار کودکان کار و کودکانی که در معرض خشونت قرار گرفته اند افزایش چشمگیری داشته است.
محمود عباسی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به تاثیر پاندمی کرونا بر کودکان، اظهار کرد: در شرایط کرونایی آسیب های بسیاری در عرصه های مختلف متوجه کودکان، زنان و خانواده آنها شده است.
وی تصریح کرد: کودک به صورت طبیعی و عادی به تخلیه انرژی، بازی، شادی، حضور در بین همسالان و هم کلاسی ها و ... نیاز دارد، اما این روزها مجبور است که در خانه بماند و این ایزوله شدن، آسیب های جدی را به لحاظ روحی و روانی به کودکان وارد کرده است، خانواده ها هم از این حیث درگیر آسیب هستند.
عباسی با بیان اینکه دستگاه ها تکالیف و وظایف بسیار مضاعفی نسبت به این موضوع دارند، گفت: وزارت دادگستری و مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در این راستا وظیفه پیگیری، نظارت و پایش دارند و باید دستگاه های اجرایی برای کاهش آسیب ها گام های موثر بردارند.
وی یکی از دستگاه های مهم با نقش محوری جهت کاهش آسیب های ناشی از کرونا به کودکان بویژه کودکان کار را سازمان بهزیستی دانست و افزود: این سازمان و ادارات تابعه در استان ها باید به این امر ورود و مدیریت کرده و زمینه پیشگیری از وارد شدن آسیب بیشتر به کودکان را فراهم کنند، همچنین دفاتر بانوان و خانواده استانداری ها نیز وظیفه نظارت و رصد شرایط کودکان آسیب دیده از کرونا و ارائه گزارش را دارند. تاکنون از استان های مختلف گزارشاتی را دریافت کرده ایم و متناسب با گزارش ها به دستگاه های مربوطه ضرورت انجام اقدامات لازم یادآوری شده است تا علل بروز مشکلات و قصور صورت گرفته را احصا کرده و نتیجه را اعلام کنند.
معاون وزیر دادگستری گفت: در این راستا، لازم بود که برخی اقدامات و پیگیری ها به گوش وزرا، روسای سازمان های مرتبط و هیات وزیران رسانده شود.
وی با اشاره به چالش های موجود در فضای مجازی که آسیب های خاص خود را برای کودکان و خانواده ها به همراه دارد، گفت: اخیرا مکاتبه ای با شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات صورت گرفته است، چراکه در شرایط حساس کنونی، کودکان ناگزیر به استفاده از فضای مجازی هستند و باید فضای امنی برای آنها ترتیب داده شود. در این میان وظیفه شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و سایر دستگاه های مرتبط است که این فضا را ایجاد کنند، امروز متاسفانه بیش از ۵ میلیون دانش آموز در سطح کشور از امکانات آموزش حضوری محرومند و باید دستگاه های مرتبط در این راستا اقدامات لازم را به انجام برسانند و رسانه ها نیز در این راستا باید مطالبه گر نیاز کودکان در سطح ملی باشد.
عباسی با بیان اینکه مسلما در اختیار بودن فضای مجازی به شکل آزاد، آسیب های فراوانی به همراه داشته است، گفت: در طول یک سال اخیر با افزایش نرخ خودکشی، آسیب های جسمی، روحی و روانی در بین کودکان روبرو هستیم و خشونت علیه کودکان یکی از آسیب های جدی است که شاهد افزایش روزافزون آن هستیم.
وی تاکید کرد: در شرایط عادی با چالش های خشونت علیه کودکان و زنان روبرو بودیم، اما در طول یک سال اخیر با بروز پاندمی کرونا این چالش ها به شدت افزایش یافته است و فقط مختص ایران هم نیست، بلکه تمام دنیا با افزایش این خشونت ها روبروست و باید برای آموزش به خانواده ها، ایجاد سعه صدر و دعوت آنها به آرامش و مدیریت این چالش ها و آسیب ها به شکل مطلوب برنامه ریزی صورت بگیرد و حرکت های منطبق با موازین علمی انجام و امور بر زمین مانده با قدرت بیشتر به جلو هدایت شود. در این راستا همه دستگاه ها، متولیان دولتی، خانواده ها، دانشگاه، سمن ها و ... باید با هم افزایی شرایط را رقم بزنند که در پناه مدیریت منطقی شرایط، کودکان آسیب کمتری ببینند.
دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در خصوص میزان افزایش کودکان کار در یک سال اخیر اظهار کرد: آمار رسمی در این حوزه وجود ندارد و آماری هم که اعلام می شود درست و دقیق نیست، اما آنچه مسلم است این است که در طول یک سال اخیر با افزایش شمار کودکان کار روبرو هستیم؛ به گونه ای که با گذشته قابل مقایسه نیست.