رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در مراسم رونمایی از اپلیکیشن «عدالت همراه» از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی دادگاه‌های الکترونیکی در کشور تا پایان سال خبر داد.


به گزارش خبربانو به نقل ازخبرگزاری مهر، عیسی زارع پور صبح امروز در نشست خبری آنلاین با رونمایی از اپلیکیشن «عدالت همراه» در راستای غیرحضوری کردن خدمات و کاهش مراجعات مردم برای دریافت خدمات قوه قضاییه، بر لزوم استفاده از فناوری اطلاعات در حوزه قضایی کشور تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه با توجه شیوع ویروس کرونا و لزوم استفاده حداکثری مردم از ابزار‌های فناوری اطلاعات، قوه قضاییه برنامه‌های مدونی را در دستور اجرا دارد، گفت: راه اندازی درگاه الکترونیکی قوه قضاییه با این هدف صورت گرفته است. از سوی دیگر از اول دی ماه، کلیه درخواست‌های اعاده دادرسی کیفری به صورت الکترونیکی و غیرحضوری به قوه قضاییه قابل انجام است.
زارع پور با بیان اینکه موضوع هوشمند سازی تطبیق اثرانگشت مندرج در کارت ملی مراجعه کنندگان به دفاتر قضایی در راستای کاهش جعل نیز از هفته گذشته آغاز شده است، خاطرنشان کرد: امروز نیز در راستای تسهیل دسترسی مردم به خدمات قضایی، رونمایی از اپلیکیشن موبایل «عدالت همراه» را در دستور کار قرار داده‌ایم که نسخه تلفن همراه تمام خدمات الکترونیک قضایی در کشور محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: از طریق این زیرساخت نرم افزاری، تمامی خدمات قوه قضاییه در اختیار عموم مردم قرار می‌گیرد. در فاز نخست این اپلیکیشن، خدمات دادگستری‌ها از طریق موبایل قابل ارائه است. در گام بعد، سایر خدمات دستگاه قضا روی این پلتفرم قرار می‌گیرد و در گام نهایی خدمات سایر دستگاه‌های مرتبط از طریق این بستر موبایلی، قابل ارائه خواهد بود.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نخستین خدمت اپلیکیشن «عدالت همراه» را دریافت ابلاغیه‌های الکترونیکی عنوان کرد و گفت: مراجعان با نصب این اپلیکیشن می‌توانند تمامی ابلاغیه‌های جدید و قدیم خود را دریافت کنند. اطلاع رسانی در مورد پرونده‌های قضایی از دیگر ویژگی‌های این نرم افزار کاربردی است. به نحوی که جزئیات تمام پرونده‌های شخص در دستگاه قضا و اقدامات مربوطه، از طریق این اپلیکیشن قابل مشاهده و جستجو است.
زارع پور با اشاره به اینکه نصب این اپلیکیشن سبب می‌شود که طرفین دعوی به سرعت از احکام و پرونده‌های قضایی خود مطلع شوند، تاکید کرد: صدور گواهی و ابلاغ الکترونیکی از این طریق انجام می‌شود.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: تا دو هفته دیگر نیز سرویس احراز هویت را به شکل آنلاین و از طریق این اپلیکیشن خواهیم داشت که اقدام تحولی در قوه قضاییه خواهد بود که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان انجام شده است. با وجود این سرویس، دیگر نیازی به مراجعه حضوری برای دریافت کد ثنا نیست.
وی در مورد نحوه استفاده از این اپلیکیشن اظهار داشت: برای ورود به این درگاه، در حال حاضر نیاز به ارائه کد کاربری ثنا است و اگر فردی این کد را ندارد، باید به صورت حضوری به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کند و کد را دریافت کند. اما تا ۳ هفته آینده و پس از راه اندازی سرویس احراز هویت آنلاین، ثبت نام ثنا به صورت غیرحضوری انجام خواهد شد و کاربر مشکلی برای ورود به این سامانه موبایلی نخواهد داشت.
زارع پور با اشاره به اینکه در آینده نزدیک به مرور خدمات جدیدی در راستای هوشمندسازی قوه قضاییه و سهولت دسترسی در اختیار عموم مردم قرار می‌گیرد، گفت: اپلیکیشن «عدالت همراه» در دو نسخه اندروید و IOS از طریق بازار‌های نرم افزار و درگاه ملی قوه قضاییه با عنوان adliran.ir و eadl.ir قابل نصب است.