معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، با تاکید بر اینکه مبنای کار این معاونت بر اساس پژوهش شکل گرفته است، گفت: از جمله مشکلات ما نبود تصویر درستی از واقعیات است، به طوری که بر مبنای تصورات خود برنامهها را به پیش میبریم درحالی که واقعیت جامعه چیز دیگری است از این رو مبنای کار این معاونت در تمامی زمینهها پژوهش محور بوده است.
به گزارش برنا؛ معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در نشست " ارائه طرح ملی تدوین برنامه کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی زنان" با تاکید بر اینکه نگاه ما نگاه عدالت محور و قرآنی به موضوع آسیبهای زنان است، گفت: این طرح بر اساس اسناد بالادستی انجام شده است و سعی کردهایم در آن به طور خاص از زاویه دید جنسیت به مساله آسیبهای اجتماعی نگاه کنیم چراکه طبعا تفاوت هایی میان زنان و مردان وجود دارد که باید این تفاوتها در سیاستگذاریها لحاظ شود.
او ادامه داد: این برنامه و طرح ملی در این معاونت تهیه شده است و نظرات دستگاهها نیز در این باره گرفتهایم. طرح ارزشمندی است که یقینا در کنار طرحهای اجرا شده و یا در حال اجرا معاونت قرار میگیرد و برنامه مجزایی نیست. همچنین در حال حاضر در هر استانی برنامه ارتقای وضعیت زنان و خانواده ر دارا هستیم که یکی از فصلهای آن به آسیب های زنان و خانواده میپردازد.
به گفته ابتکار این معاونت در تمام فعالیتها تکالیف قانونی خود نظیر اطلس وضعیت زنان در کشور، شاخصهای عدالت جنسیتی و سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده مطالعات و پژوهشهای گسترهای انجام داده است و همواره تاکید آن در فعالیتها بر مبنای پژوهش بوده است.
او همچنین این را هم گفت که تا آخر سال جاری گزارش عملکرد یک ساله سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده با تاکید بر موضوع آسیبهای اجتماعی زنان و خانواده ارائه خواهد شد.
او معتقد است که تا فرورین ۱۴۰۰ باید بازنگری متناسب با این طرح بر روی اسناد استانی انجام شود تا که پشتوانه خوبی در جهت سازوکار استانی ایجاد کند و آسیبهای اجتماعی زنان و خانواده به حداقل برسد.
ابتکار با بیان اینکه وقتی برای کاهش آسیب های زنان و خانواده تلاش می کنیم در واقع جامعه هدف تنها زنان نیستند بلکه کل آحاد جامعه هدف قرار میگیرند، افزود: نگاه این معاونت رفتن به سراغ اسیبهای اجتماعی نیست چراکه این نگاه درمان موقتی را ایجاد میکند در حالی که تمام تلاش ما در برنامه های استانی این است که جامعه را در برابر آسیبهای اجتماعی توانمند کنیم که این را از مسیر توانمندسازی خانواده و با تاکید بر اجرایی سازی آیات شریف قرآن آغاز میکنیم.
به گفته معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری ابتدا باید مهارتهای ارتباطی درون خانواده تقویت شود تا این خانواده بتواند در برابر آسیبهای اجتماعی مقاوم شود، از این رو این معاونت مطالعات انجام شده در طرح کاهش و کنترل آسیبهای اجتماعی زنان را به مرحله اجرایی با تلفیق برنامههای موجود خواهد رساند.
او با اشاره به لزوم تلفیق برنامههای موجود در طرح مزبور با سایر برنامههای معاونت، افزود: بسیاری از برنامه های ارائه شده در این طرح نظیر سامانه رصد و پایش شاخصهای عدالت جنسیتی به گونهای در حال اجرا در معاونت است. همچنین تمام هدف ما این است که بتوانیم چشم اندازی از آینده این طرح و سایر برنامههای معاونت ارایه دهیم.
معاون امور زنان رییس جمهور ادامه داد: این طرح زحمات ارزشمندی در حوزه پژوهش محسوب میشود، تمام تلاش ما در دولت یازدهم و دوازدهم این بود که کارها را مبتنی بر دانش و پژوهش پیش ببریم و از تحلیل واقع بینانه در کارها استفاده کنیم. تمامی کارها با محوریت پژوهش آغاز و سپس به بستههای سیاستی و در نهایت الگو سازی تبدیل شده است.
به گفته ابتکار از جمله موفقیتهای این معاونت میتوان به ایجاد الگوهایی نظیر توان افزایی زنان سرپرست خانوار در مناطق حاشیهای با همکاری وزارت کشور و ایجاد الگوی موفق در حوزه مشاغل خانگی با همکاری وزارت کار اشاره کرد. همچنین طرحهایی نظیر گفتوگوی ملی خانواده و گفتگوی بین نسلی و اجرای طرح تاب آوری اجتماعی در بیش از حدود هزار نقطه در کشور نیز با بررسی مطالعهای قوی آغاز شد؛ بنابراین مبنای تمامی فعالیت های این معاونت پژوهش و بدون جهت گیری و اعمال سلیقه در فعالیتها بوده است.
ابتکار با تاکید بر اینکه تمامی فعالیتهای این معاونت بدون جانبداری خاص و در راستای انعکاس واقعیات جامعه بوده است، تصریح کرد: در راستای برنامههای ستادی دستگاههای اجرایی، این معاونت همکاریهایی را انجام داده است و حدود ۲۰ برنامه ستادی وضعیت زنان و خانواده بر اساس شاخص های عدالت جنسیتی و خانواده تنظیم شده که در آنها وظایف تخصصی هر دستگاه به طور خاص آمده است.
او در انتها با تبریک هفته پژوهش افزود: تنها تشکیلاتی میتواند در زمینه اجرا موفق عمل کند که مبتنی بر دانایی، دقت و پژوهش محور حرکت کند.