ارتباطی که میان محتوای این اثر یعنی پیشبینی وجود ویروسی کُشنده به قلم کونتز در کتاب چشمان تاریکی، با وضعیت فعلی جهان وجود دارد خوانندگان این روزهای ادبیات جهان را که در همراهی با ویروس کرونا شرایطی متفاوتتر از هر زمانی را پشت سر میگذارند بیش از پیش به خود جذب کرده است. نکته مهم دیگر آنکه، کونتز در کتاب چشمان تاریکی، منشا ویروس مرگبار مورد اشارهاش در آن اثر را شهر ووهان چین دانسته، جایی که اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی برای نخستین بار رخ عیان کرد.
قهرمان کتاب چشمان تاریکی زنی به نام کریستینا ایوانز است که همسر خود را طی حادثهای تلخ از دست داده و به فاصله کوتاهی باخبر از دست دادن پسرش مواجه میشود. او که شرایط هضم کردن این دو اتفاق ناگوار را نمیتواند برای خود ایجاد کند، در جهان واقعی نیز نشانهها، روایتها، اتفاقات و رؤیاهایی را مدام تجربه میکند که در آنها بر این مسئله تاکید شده که فرزند او زنده است.
همین حس، کریستینا را برمیانگیزاند تا به جستجوی فرزندش - دَنی - بپردازد و بعد از مشقتهای فراوانی که میکشد، درمییابد فرزندش در آزمایشگاهی تحقیقاتی در شهر ووهان چین مشغول کار است که کارکنان آن مشغول پژوهش و تحقیق بر روی ویروسی ناشناخته به نام «ووهان ۴۰۰»، هستند. نکته جالب اینکه عملکرد این ویروس که توسط چینیها ساخته شده بیشباهت به ویروس حقیقی این روزهای جهان یعنی «کووید ۱۹» نیست!
رمان چشمان تاریکی به قلم دین کونتز با ترجمه ناهید هاشمیان در ۲۶۰ صفحه و قیمت ۵۳ هزار تومان توسط انتشارات نیستان در سال ۱۳۹۹ منتشر شده است. منبع: ایرنا