وقتی زنان کتاب در دست گرفتند آن هم زنانی که در دوره خود از کوچکترین حقوق و آزادیها محروم بودند، صحنههای خیالانگیز و زیبایی را خلق کردند که سوژه بسیاری از نقاشان شد.
به گزارش ایسنا، الجزیره در گزارشی به معرفی چند نقاشی با موضوع زنان در حال مطالعه پرداخته است.
نقاشیهایی از این دست نشان میدهد که فقط زیبایی ظاهری زنان مورد توجه هنرمندان نبوده است، بلکه وقتی فطرت و شعور آنها به تصویر کشیده شود، زیبایی دوچندانی خواهد داشت.
در مقدمه این گزارش آمده است: در زمانیکه زنان آزادی زیادی نداشتند و اغلب آنها تنها کارشان رسیدگی به امور منزل بود و زیاد اجازه خروج از خانه را نداشتند، مطالعه تنها وسیله آنها برای فرار و سیر در عالمی دیگر بود. کتاب تنها راه نجات از یکنواختی کسالتبار زندگیشان بود که به آنها این اجازه را میداد تا با خیالشان پرواز کنند و از حصار محدودی که برایشان ساخته شده بود خارج شوند. هر چند که کتاب خواندن هم در آن زمان امری مردانه مینمود و برای همین تابلوهای نقاشی که زنان در حال مطالعه را به تصویر کشیدهاند بسیار خیالانگیز و زیبا به نظر میرسیدند.
در ادامه تابلوهایی معرفی شده که ترسیم کنندهی زنانی است که سخت مشغول مطالعه است.
این تابلو با نام (Schoolgirl Reading by Lamplight) دانشآموز دختری مشغول مطالعه زیر نور چراغ، اثر نیکلای پتروویچ بوگدانوف بیلسکی(۱۹۴۵ ـ ۱۸۶۸) نقاش روسی است. این نقاش زمانیکه روسیه با مشکلات اجتماعی و سیاسی بزرگی مواجه بود این تابلو را خلق کرد و با این وجود نمایشگاهش در آن زمان با استقبال زیادی روبرو شد. بیشتر آثار پتروویچ درباره دختران روستانی است که در شرایطی نامطلوب اصرار به مطالعه و تحصیل دارند.
در این تابلو همچون دیگر آثار این نقاش روسی دختری با روسری روی صندلی نشسته و با نور چراغ مشغول مطالعه است.
تابلو (Interior whit a woman reading) طرحی از زنی در حال مطالعه، توسط کارل ویلهلم هولسوی نقاش دانمارکی ( ۱۹۳۵ـ ۱۸۶۳) کشیده شده است. این نقاش به خاطر طراحیهایی که از دکورهای داخلی خانهها همراه با آرامش و نشان دادن یکی از فعالیتهای عادی روزمره انسان داشته، به شهرت رسیده است.
در این تابلو زنی با لباس اشرافی روی صندلی نشسته و کتابی که روی میز مقابلش قرار گرفته را زیر نور کم آباژور مطالعه میکند. موضوعی که هولسوی در اغلب تابلوهایش به آن اشاره کرده این است که او مطالعه را برای هر شخصی به عنوان پناهگاهی برای فرار از زندگی روزمره میدیده است.
سومین اثر با نام (A story read by candlelight) داستان خواندن با نور شمع، اثرجیمز فرانسیس دای (۱۸۸۹-۱۸۶۳) نقاش آمریکایی است. این نقاش به ترسیم مادران با کودکانشان و نشان دادن عشق مادر به فرزند در آثارش توجه ویژهای داشته است. او همچنین فضای داخلی خانهها همراه با تاریکی و نور را در آثارش ترسیم کرده است.
در این تابلو مادری را میبینیم که مشغول خواندن داستانی برای فرزندش است و دختربچه با دهانی باز و توجه بسیار به مادر خیره شده است. نقاش با ترسیم شمعهایی روشن گرما و زیبایی خانه را به تصویر کشیده است.