برخلاف باور عموم که لکه های پوستی را به مشکلات کبدی نسبت می دهند، یک متخصص پوست، مو و زیبایی می گوید که لکه ها یپوستی عمدتا ناشی از تابش طولانی مدت آفتاب بر روی پوست است.
دکتر علی ابراهیمی در این زمینه می گوید: لک صورت (ملاسما) به ضایعاتی قهوهای رنگ روی پیشانی، گونهها، پشت لبها و روی بینی گفته میشود که بیشتر روی پوستهای تیره ظاهر میشود.
وی تاثیر آفتاب و هورمونها را مهمترین علل ایجاد لک صورت دانست و گفت: کمبود ویتامین بر ملاسما هنوز ثابت نشده و بیشتر در اثر تغییرات هورمونی و تماس با آفتاب در فصل بهار و تابستان ظاهر میشود.
وی تشخیص این لکها را بهصورت بالینی عنوان کرد و افزود: ایجاد این لکها قهوهای در ناحیه صورت به هیچ عنوان به وضعیت کبد ارتباطی ندارد، برخی این تصور را دارند که به کبد مربوط است.
ابراهیمی در خصوص درمان لکهای صورت، گفت: پرهیز از آفتاب، استفاده از ضد آفتاب و کلاه بهترین درمان است، چون پاسخ بسیاری از این ضایعات پوستی به درمان نسبی است با مصرف دارو لیزر کردن ممکن است به صورت موقت لک کمرنگ شود، اما با تغییرات هورمونی و در معرض آفتاب قرار گرفتن لکها برگردد.
این متخصص پوست، مو و زیبایی همچنین گفت که لک صورت در آقایان نیز مشاهده میشود، ولی در خانمها به علت استفاده از قرص پیشگیری از بارداری بیشتر شایع است.
وی اشاره نیز به کک و مک روی صورت داشت و گفت: ۷۰ تا ۸۰ درصد از کک و مکهای زمینه ارثی دارند که معمولا روی پپوست صورت افراد پوست روشن، چشم و مو رنگی ایجاد میشود که در تماس با آفتاب بیشتر است در این مورد هم درمان قطعی که باعث بهبود ضایعات شود نیست هر چند آن را با لیز از بین برد، اما در نهایت این پوست استعداد ایجاد کک و مک را دارد و اگر دوباره در مجاورت آفتاب قرار گیرد، بر میگردد.
وی در پایان به درمانهای خانگی و گذاشتن برخی از میوهها و سبزیجات روی پوست اشاره و بیان کرد: اصلا این روش توصیه نمیشود برخی از ترکیبات میوه خود در پوست ایجاد لک میکنند.منبع: ایلنا