تهران - ایرنا - روز جمعه ۲۳ خرداد پیامکی با عنوان "با ما حرف بزن" به صورت سراسری برای شهروندان با هدف ارائه خدمات روانشناختی ارسال شد.

به گزارش معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، در این پیامک مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ به عنوان خدمتی از خدمات رایگان سازمان بهزیستی معرفی و تاکید شده است: صدای مشاور سازمان بهزیستی با ارائه خدمات تخصصی مشاوره روانشناختی در کنار شماست؛ تلفن تماس ۱۴۸۰ از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب در سراسر کشور.

معصومه ابتکار همزمان در حساب توییتر خود با انتشار تصویر این پیامک نوشت: "در ادامه حمایت معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده از خدمات اورژانس اجتماعی (۱۲۳) و خط مشاور ۱۴۸۰، امروز پیامک دوم برای کمک به روابط خانوادگی و بهبود فضای روانی و انسجام اجتماعی ارسال شد. ضمنا اگر حمایت آقای آذری جهرمی نبود، نمی شد. از زحمات همه کارکنان تلاشگر بهزیستی تشکر می کنم. "

پیامک نخست روز جمعه ۲۲ فروردین ماه امسال از شهروندان خواسته بود تا در صورت مشاهده یا مواجهه با موارد کودک آزاری و همسر آزاری در ایام بحران کرونا برای دریافت خدمات اجتماعی_روانی به صورت رایگان و شبانه روزی با شماره تلفن ۱۲۳ اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تماس بگیرند.

پس از این پیامک نیز معصومه ابتکار از شهروندان خواسته بود تاپیامک ۱۲۳ را جدی بگیرند و در صورت مشاهده کودک آزاری، همسر آزاری و سالمندآزاری به وظیفه انسانی خود عمل و اطلاع رسانی کنند.

وی افزوده بود که دولت در این زمینه اقدام و اورژانس اجتماعی را تقویت می کند و پیامکی نیز با هماهنگی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان بهزیستی و معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده برای هموطنان ارسال شده که می توانید آن را مجددا برای خانواده های در معرض آسیب بفرستید.

بعضی رسانه های تندرو به فاصله چند ساعت از انتشار این خبر، ابتکار را محکوم به تبلیغ مشکلات نداشته کردند.

در این حال معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده درباره پیامکی که برای افراد فرستاده شد گفت: در مسئله خشونت در خانواده، سازوکارهای خوبی در سازمان بهزیستی کشور وجود دارد و این سازوکارها به دلیل اثربخشی مورد حمایت معاونت امور زنان و خانواده است.

ابتکار افزود: مقام معظم رهبری همواره تاکید جدی بر مقابله با خشونت در خانواده داشته و دارند. این موضوع از ابعاد مهم سلامت جسمی و روانی خانواده ها محسوب و این پیامک هم یک پیام بهداشتی موثر و ضروری در همین زمینه است.

وی با بیان اینکه اورژانس اجتماعی در کاهش مشکلات و آسیب های اجتماعی نقش مهمی دارد تصریح کرد: اورژانس اجتماعی در میان سازوکارهای حوزه مقابله با خشونت در واقع موثرترین ابزار است.

معاون رئیس جمهور افزود: از سه زاویه باید این تاثیر مهم را دید. اول، فردی که گرفتار آسیب بوده و با اطلاع از وجود ۱۲۳ متوجه می شود که پناهگاهی دارد. دوم، کسی که شاهد ماجراست و به نوعی در جریان خشونت قرار می گیرد به مسئولیت انسانی و شرعی خود در قبال حفاظت از جان انسان ها فکر و عمل می کند. سوم، خطاکاران متوجه می شوند که ابزاری وجود دارد و امنیت آنها را در خشونت ورزی به خطر می اندازد.