نهادهای حمایتی کشور از جمله کمیته امداد و سازمان بهزیستی امسال نیز با هماهنگی شورای عالی زکات برای دریافت فطریه روزهدارن و پرداخت سریع آن به مددجویان و نیازمندان اعلام آمادگی کردهاند.
به گزارش ایسنا، کمیته امداد و سازمان بهزیستی در خصوص جمعآوری زکات فطریه سال ۹۹ روشهای پرداخت فطریه به مددجویان خود را اعلام کردند.
نحوه پرداخت فطریه به مددجویان کمیته امداد
محمد سراب نشین، مدیرکل امور اجرایی زکات کمیته امداد امام خمینی (ره) در گفتوگو با ایسنا، ضمن تشریح روشهای پرداخت فطریه امسال، گفت: تاکنون حدود 50 هزار صندوق مربوط به کمیته امداد، بهزیستی و مراکز خیریه و نیکوکاری و ... آماده است تا روز عید در مصلیها، مساجد، حسینهها، معابر و ... زکات مردم را جمعآوری کنند.
وی افزود: روزهدارانی که تمایل به پرداخت فطریه خود به مددجویان کمیته امداد را دارند، میتوانند از روشهای دیگری مانند تلفن گویای 096887، کددستوری # 5*8877* در نظر گرفته استفاده کنند. این در حالیست که مردم میتوانند به تفکیک استان و نوع زکات فطریه خود را پرداخت کنند.
مدیرکل امور اجرایی زکات کمیته امداد در ادامه با بیان اینکه دبیرخانه شورای عالی زکات مطابق گذشته در استانها، ستاد زکات فطریه تشکیل داده است، گفت: در راس در ستاد نماینده ولی فقیه قرار دارد و سایر اعضای ستاد نیز شامل استانداری، نیروی انتظامی و کمیته امداد هم به عنوان دبیر این مجموعه مشغول فعالیت هستند. موسساتی که در بحث جمعآوری زکات دخیل هستند باید به این ستاد مراجعه کنند و از آن مجوز و آرم واحد شورای زکات استان را گرفته و روی صندوق هایشان نصب کنند.
به گفته وی، فقط این مراکز میتوانند در روز عید زکات را جمعآوری کنند و همان روز برای محرومان واریز کنند. سپس عملکردشان را به ستاد گزارش دهند تا شفاف و میزان هزینه و جمعآوری مشخص باشد.
استقرار 1000 پایگاه در میادین اصلی شهرهای استان تهران
سید ابوالفضل پرپنچی مدیر کل کمیته امداد استان تهران نیز از استقرار بیش از 1000 پایگاه در میادین اصلی شهرهای استان برای دریافت فطریه خبر داد و گفت: پرداخت فطریه به صورت الکترونیکی نیز امکانپذیر است.
به گزارش ایسنا، پرپنچی با تشریح روشهای پرداخت فطریه در استان، گفت: مردم نیکوکار میتوانند با استفاده از روشهای الکترونیکی ازجمله شمارهگیری تلفن ثابت 7355-021 درج عدد 15، شماره گیری کددستوری #5*021*8877* زکات فطره خود را پرداخت کنند.
مدیرکل کمیته امداد استان تهران در ادامه تصریح کرد: علاوه بر استقرار پایگاه در میادین اصلی شهرها و معرفی روشهای الکترونیکی، 100 هزار پاکت نیز از طریق ادارات کمیته امداد بین مردم توزیع شده تا فطریه خود را داخل این پاکتها بگذارند و به این ادارات تحویل دهند.
به گفته وی، امسال و با توجه به شیوع بیماری کرونا پایگاههای فیزیکی در محلهای برگزاری نماز عیدفطر با استفاده از دستگاههای کارت خوان فطریه مردم نیکوکار استان را دریافت می کنند. دفاتر کمیته امداد، مراکز نیکوکاری، خیریههای مجاز، آسایشگاه کهریزک، میادین اصلی شهرها از پایگاههای دریافت فطریه در استان تهران هستند.
پرپنچی همچنین گفت: مردم نیکوکار استان تهران در سال گذشته بیش از ۷.۵ میلیارد تومان زکات فطره پرداخت کردند.
لازم به ذکر است، بر اساس اعلام دفتر مقام معظم رهبری، مبلغ زکات فطره برای سال ۱۳۹۹ شمسی مطابق با سال ۱۴۴۱ قمری، بر مبنای قیمت گندم، ۱۰ هزار تومان است.
روشهای پرداخت فطریه به مددجویان بهزیستی
ذالفقار یزدانمهر معاون امور مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی کشور نیز ضمن تشریح روشهای پرداخت فطریه به مددجویان بهزیستی گفت: این سازمان هماهنگی و پیگیری افزایش مجوزهای استقرار صندوقهای جمعآوری، فطریه در نماز عید فطر، مساجد (طبق هماهنگی با ستاد امور مساجد و تفاهم میان هیأت امنای مساجد کشور با ادارات بهزیستی)، مراکز پرتردد شهر، مراکز بهزیستی و بانکها و مؤسسات را در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود: روزهدارن و خیرانی که تمایل دارند فطریه امسال خود را در اختیار سازمان بهزیستی قرار دهند میتوانند از سامانه فطر آنلاین به آدرس nik.bsi.ir، اپلیکیشنهای فعال مثل صاپ، سکه، پرنا، آپ، تاپ، همراه کارت و آسان پرداخت، اپلیکیشن سداد، سایتهای بانکی صادراتnik.bsi.ir و تجارتomidetejarat.com فطریه خود را پرداخت کنند.
به گفته یزدانمهر، همچنین با توجه به اینکه مددجویان بهزیستی افراد دارای معلولیت و آسیب دیده هستند و نیاز به حمایت و خیر جمعی دارند، روزهداران میتوانند وجوهات فطریه خود را از طریق شماره کارت مجازی ۶۳۶۷۹۵۷۰۷۰۷۰۷۰۷۵ متصل به حساب مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی و یا سامانههای ussd، #۵۵۷۴۱* و#۳۰۰۷۲۴ واریز کنند.
معاون مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: بر اساس نظر آیات عظام، سازمان بهزیستی میتواند با جمعآوری زکات فطریه به صورت عام و خاص و همچنین کفاره بخش کوچکی از مشکلات مددجویان خود را برطرف کند، از این رو دفتر مشارکتهای مردمی این سازمان با پیگیری مستمر به صورت یکپارچه و هماهنگ با استانها و با هماهنگی دبیرخانه شورای عالی ذکات در سراسر کشور، اقدامات متعددی انجام میدهد.