ملیحه یغمایی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان شمالی گفت: این استان پاییز سال ۹۸ با داشتن ۲۳.۵ درصد نرخ مشارکت اقتصادی زنان جزو سه استان دارای بالاترین این شاخص در کشور است.به گزارش خبربانو، وی اظهار داشت: نرخ بیکاری زنان استان هم در همین فصل نسبت به میانگین کشوری با فاصله قابل توجهی کمتر است.
یغمایی گفت: دلیل این موضوع میتواند به جمعیت روستایی ۴۵ درصدی استان مرتبط باشد که زنان روستایی سهم قابل توجهی در اقتصاد روستایی بر عهده دارند.
جمعیت خراسان شمالی براساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ بیش از ۸۶۳ هزار نفر است.
براساس سرشماری سال ۱۳۹۵، ۴۹.۷ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری استان خراسان شمالی را زنان تشکیل میدهند، به این معنا که ۴۲۹ هزار و ۴۵۹ نفر از جمعیت این استان زن هستند که از این تعداد ۲۴۰ هزار و ۹۰۴ نفر در مناطق شهری و ۱۸۸ هزار و ۵۵۵ نفر در مناطق روستایی سکونت دارند.
به ازای هر ۱۰۰ نفر زن در سطح کشور ۱۰۲.۷ نفر مرد وجود دارد که این نسبت در خراسان شمالی ۱۰۱ نفر مرد به ازای ۱۰۰ زن است.
وی ادامه داد: بالابودن نرخ مشارکت اقتصادی زنان مزیت بزرگی است، اما به دلیل نبود تکمیل زنجیره تولید و عدم تصاحب سهم مناسبی از بازار، سودآوری این فعالیتها به فروش محصولات در بازارهای محلی محدود میشود.
یغمایی گفت: در سال جهش تولید و با توجه به سیاستگذاری و نگاه ویژه استاندار خراسان شمالی در ایفای نقش زنان در اقتصاد استان تلاش داریم در گام اول با ارتقای سواد زنان روستایی به بالا بردن سطح آگاهی با هدف بهره برداری در تولیدات آنها کمک کنیم.
وی تصریح کرد: با رایزنی نماینده عالی دولت در استان تفاهم نامهای برای جهش میزان سواد در استان، به میزان ۱۰ درصد در سالجاری با مبلغ ۲۰ میلیارد با سازمان سواد آموزی کشور منعقد شده است.
وی ادامه داد: در گام دوم با همکاری دستگاههای اجرایی به محصولات بومی که دارای زیر ساختهای مناسب هستند، پرداخته ایم و تلاش میکنیم فرصتهای خوبی برای عرضه این محصولات در بازار ایجاد کنیم.
یغمایی خاطر نشان کرد: قوانین و آیین نامههایی که سرعت رسیدن به این هدف را کند میکنند باید توسط دستگاههای متولی بازنگری شده و فرآیندها برای تولید و عرضه محصولات به بازارهای داخل و خارج استان تسهیل شوند.
وی افزود: استفاده از فرصت تشکیل تعاونیهای زنان در قالبهای مختلف صنفی و خوشهای با توجه به مشارکت پذیری زنان خراسان شمالی نیز از اولویتهایی است که در سال ۹۸به آن پرداخت شده و تلاش خواهیم کرد در سال ۹۹ سرعت رشد آن افزایش یابد.
خراسان شمالی با داشتن قومیتهای ترکمن، کرمانج، کرد، تات و ترک در شمال شرق کشور واقع است.