معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده از نخستین روزهای شیوع کرونا در کشور، اقدامات مختلفی را در سه حوزه به انجام رسانده است.
به گزارش ایسنا، معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده از نخستین روزهای شیوع کرونا در کشور، اقدامات مختلفی را در سه حوزه به انجام رسانیده است. این اقدامات در قالب همکاری با دستگاههای اجرایی، همکاری با سازمانهای مردم نهاد و اقدامات سازمانی صورت پذیرفته است.
در حوزه همکاری با دستگاههای اجرایی، ایجاد فرصتهای جدید اشتغال در تولید لوازم شوینده و بهداشتی و حفاظتی با همکاری وزارتخانههای کشور، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، انعقاد قرارداد تهیه گان بیمارستانی در استان گلستان با همکاری جهاد دانشگاهی، اتاق بازرگانی، وزارت صنایع و جهاد کشاورزی دراجرای طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار از جمله این موارد است. ضمن اینکه تولید اسپری ضدعفونیکننده گیاهی هوا با همکاری معاونت، جهاد دانشگاهی و وزارت تعاون در این مدت به انجام رسیده است.
راهاندازی ۲ کارگاه پیشران تولید پوشاک در بوشهر در قالب طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار با تولید روزانه ۳۰۰۰ ماسک واشتغال ۲۰ نفر که ۷۰ درصد آنان زنان سرپرست خانوار هستند نیز از دیگر اقدامات انجام شده است.
به طور مثال تولید ماسک با مدیریت پیشران طرح ملی توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در استان خراسان رضوی، تهیه اینفوگرافی گزارش ۲۴ استان با حدود ۲ میلیون و نیم عدد ملزومات پیشگیری در قالب طرح تولید ملی توسعه مشاغل خانگی، ایجاد سامانه خرید و ارسال محصولات مشاغل خرد و کوچک و خانگی، راهاندازی ۱۵۹ کارگاه تولید ماسک و گان و تولید بیش از ۲ میلیون ماسک و گان، پویش همدلی با کمک خیرین و کمک مالی و معیشتی به ۳۰ هزار زن سرپرست خانوار، ساخت ۴۹۵ کلیپ در خانه بمانید و معرفی ۱۳۷ کتاب و مجله به صورت صوتی و پی دی اف در استان خوزستان در قالب طرحهای مختلف از جمله طرح توسعه مشاغل خانگی با همکاری جهاد دانشگاهی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دیگر دستگاههای اجرایی مربوطه انجام شده است.
همکاری با فروشگاههای اینترنتی بیبازار و چابک مارکت در قالب طرح پیشران طرح ملی توسعه اشتغال خانگی و طرح ملی توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار صورت پذیرفته است.
اقدامات درون سازمانی معاونت امور زنان و خانواده نیز شامل پیگیریهای گسترده از درخواست از معاون اول رییس جمهور در خصوص تمهیدات لازم جهت کاهش آسیبهای اقتصادی و اجتماعی گروه زنان سرپرست خانوار و تشکیل جلسه هماهنگی طرحهای اشتغالزا برای زنان سرپرست خانوار در جریان مقابله کشور با بحران کرونا تا قرار دادن زنان سرپرست خانوار در اولویت بستههای حمایتی دولت، ارتباط با سازمانهای مردم نهاد آموزش دیده برای پیوستن به جریان مقابله با کرونا، هماهنگی با مدیران کل استانها برای شناسایی تشکلهای مردم نهاد و زنان سرپرست خانواری که در هیچ یک از لیستهای سازمانهای حمایتی موجود نیستند، بوده است.
پیگیری معاونت برای صدور گواهی انطباق توسط سازمان ملی استاندارد برای مشاغل خانگی، ایجاد صفحه جدید در سایت معاونت با عنوان "خانواده در خانه" و ارائه مطالب متنوع، ارسال نامه به رهبران سیاسی زن جهان و رساندن صدای اعتراض زنان وخانوادهها در خصوص تحریمهای ایران، برگزاری دومین جلسه شورای راهبردی"کارآفرینی و اشتغال زنان، تشکیل جلسات تلفنی گروهی با سازمانهای غیر دولتی به منظور تهیه برنامه مجازی پروژهنویسی توسط اعضای سازمانهای غیر دولتی و اختصاص مبلغ ۲۰ میلیارد ریال جهت اجرای برنامه ارتقاء وضعیت زنان وخانواده با تاکید بر ایجاد اشتغال خانگی در ۳۱ استان برای حمایت از زنان سرپرست خانوار که تحت پوشش سازمانها و نهادهای دولتی و عمومی حمایتی کشور قرار ندارند از اهم اقدامات درون سازمانی این معاونت بوده است.
در حوزه همکاری با سازمانهای مردم نهاد معاونت امور زنان و خانواده دوره ویژه آموزشی مبحث کرونا را برای ۱۲۰۰ تشکل مردم نهاد برگزار کرد و سایر اقدامات انجام شده شامل: توزیع ژل و محلول ضد عفونی کننده توسط موسسه مردم نهاد مهرگیتی بین زنان زندان فشافویه، تهیه و توزیع پوسترهای کاربردی برای ۱۲۰۰ تشکل مردم نهاد، برنامه مقابله مردمی با کرونا، اجرای طرح توانمندیسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار توسط شرکت دایا اکسیر ماندگار استان مازندران، تولید ماسک و البسه بهداشتی در ۱۰ استان، تولید سه اسانس و عرق گیاهی توسط پیشران یاهان دارویی استان مرکزی جهت تقویت سیستم ایمنی بدن است.
همچنین نتیجه همکاری مشترک معاونت با کانون گفتگوی امام موسی صدر، آمادهسازی پنجره "بهار در خانه" است که در سایت کانون گفتگو بارگذاری شده و در دسترس همگان قراردارد. این بسته شامل تمرینهایی برای بازآفرینی سه مهارت اساسی گفتگو یعنی "شنیدن"، "احترام" و "ابراز" است که هر هفته به یکی از آنها پرداخته میشود.
ساخت ۷ پادکست با همکاری سازمانهای غیردولتی با عنوان "خانه مان" که مجموعهای صوتی با هدف آگاهیرسانی مشکلات اجتماعی در دوره قرنطینه است، فعال کردن گروه با عضویت مدیران کل امور زنان وخانواده استانهای سراسر کشور و تبادل اطلاعات جهت انجام امور فرهنگی و فعال کردن سمنها به منظور خدمترسانی به مردم در شرایط شیوع ویروس کرونا، تشکیل تیم کاری با تعدادی از فعالان اجتماعی جهت انجام اقدامات فرهنگی و فعال کردن سمنهای استانهای کشور به منظور خدمترسانی به مردم جهت کنترل و پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، طراحی مجموعه پوسترهای ایدههایی برای سازمانهای مردم نهاد شامل ۶ مجموعه پوستر در ۲۰ صفحه درحوزههای گردشگری- بهداشت و سلامت- تحکیم خانواده و تعمیق باورهای دینی- کسب وکار- پیشگیری از آسیبهای اجتماعی- محیطزیست و طراحی موشنگرافی درحوزه کسب وکار و بهداشت و سلامت و انتشار آن در فضای مجازی اقدامات دیگریست که انجام شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی معاونت امور زنان و خانواده همچنین همکاری با فعالان اجتماعی جهت طراحی و انتشار ۳۱ کارت پستال (هر استان یک کارت پستال) با مضمون" امسال در خانه بمانیم" برای تشویق در خانه ماندن مردم در ایام تعطیلات نوروزی، حمایت در تهیه ۶ فایل صوتی با عنوان"مرحم" توسط فعالین اجتماعی به منظور پاسخگویی به سوالات و مشکلات احتمالی بازماندگان، پس از فوت مبتلایان به کووید-۱۹ و تشکیل جلسات تلفنی گروهی با سازمانهای غیر دولتی به منظور تهیه برنامه مجازی پروژهنویسی از جمله فعالیتهای مشترک با سازمانهای مردم نهاد است.