1432391923110 IMG23312048th3

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی ضمن بررسی چالش‌های خانواده‌ها در مواجهه با کرونا پیشنهاد کرده که دولت اولویت در پرداخت کمک‌های خاص معیشتی را به گروه‌های خاص اختصاص دهد و بعد از پایان بیماری کرونا بخشنامه‌ای با موضوع تعطیلات خانوادگی و تسهیلات سفر، تفریح و گردشگری برای بازتوانی روحیه خانواده‌ها تصویب کند.

به گزارش ایسنا، مرکز پژوهش‌های مجلس در ادامه سلسله گزارش‌های مقابله با کرونا این بار چالش‌های خانواده‌ها در مواجهه با این ویروس را مورد بررسی قرار داده است.

در مقدمه این گزارش توضیح داده که تمرکز اصلی سیاست‌گذاران درگیر با کرونا در حوزه سلامت و اقتصاد متمرکز شده چون این ویروس چالش‌هایی را برای خانواده‌ها ایجاد کرده است.

مرکز پژوهش‌ها در تبیین چالش‌های پیش روی خانواده‌ها با شیوع ویروس کرونا ۶ مشکل را مورد اشاره قرار داده است که شامل چالش‌های ناظر به خانواده‌های افراد مبتلا به بیماری و متوفی، مشکلات معیشتی خانوار، آسیب‌پذیری سلامت و بهداشت روان اعضای خانواده‌، احتمال افزایش اختلافات خانوادگی و اختلال در فرایند ثبت ازدواج و طلاق و چالش‌های ناظر بر عملکرد رسانه در حوزه خانواده است.

در بخش مشکلات معیشتی خانوارها با اشاره به تصمیمات دولت برای اعطای مبالغی به خانوارها یادآور شده که به نظر نمی‌رسد این اقدامات بتواند همه نگرانی‌های اقتصادی خانواده‌ها را تحت پوشش قرار دهد چون بسیاری از خانوارهای دهک‌های پایین اقتصادی اشتغال غیررسمی داشته و یا فاقد پوشش بیمه‌ای بودند لذا تحت پوشش قرار دادن آن‌ها در طرح‌های حمایتی دولت دشوار خواهد بود.

مرکز پژوهش‌ها در نهایت به تبیین راهکارهایی برای حل بخشی از این چالش‌ها در خانواده‌ها پرداخته که از جمله آن تدوین پروتکل مشاوره روانشناختی برای خانواده‌های دارای متوفی و افراد مبتلا به کرونا، اولویت در پرداخت کمک‌های معیشتی به گروه‌های خاص همچون زنان سرپرست خانوار، سالمندان، خانواده‌های دارای افراد معلول و بیماری مزمن، اختصاص بخشی از برنامه‌های رسانه ملی به آموزش شیوه صحیح مهارت‌های زندگی، مراجعه رایگان مددکاران اجتماعی به خانواده‌های دارای فرد معلول، تصویب بخشنامه‌ای با موضوع اعطای تسهیلات خانوادگی و تسهیلات سفر بعد از پایان بیماری، کاهش آگهی‌های بازرگانی مرتبط با تبلیغ مواد غذایی و خوراکی در تلویزیون است.