محققان چینی در بزرگترین مطالعه در مورد شیوع ویروس کرونا تا به امروز نتیجه گرفته اند که مردان در مقایسه با زنان بیشتر در خطر مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا هستند.
در تحقیقاتی که انجام شد؛ تحلیلگران ۷۲۳۱۴ پرونده از مرکز کنترل و پیشگیری بیماری چین را مورد بررسی قرار دادند. براساس این تحقیقات، اکثر قریب به اتفاق موارد تائید شده در افراد ۳۰ تا ۶۹ ساله ثبت شده است که بیشتر آنها در ووهان بودهاند، در حالی که ۸۱ ٪ موارد تایید شده در دسته ابتلا خفیف طبقه بندی شدهاند.
طبق یافتهها، فقط ۴.۷ ٪ موارد تأیید شده به وضعیت "بحرانی" رسیده بودند، به این معنی که بیماران علائمی مانند نارسایی تنفسی، شوک سپتیک و اختلال عملکرد و یا نارسایی اندامها را نشان داده بودند.
دادههای CCDC همچنین حاکی از آن است که میزان مرگ و میر در بین مردان بیشتر از زنان بوده است. مقامات میزان مرگ و میر در مردان را ۲.۸ ٪ و در زنان ۱.۷ % اعلام کردهاند.
طبق آمار تا تاریخ ۱۱ فوریه بیماران مرد ۲۲.۹۸۱ یا ۵۱ ٪ از کل موارد تأیید شده را به خود اختصاص دادهاند، و تعداد ۲۱۶۹۱ از مبتلایان هم زن بودهاند.
چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به ویروس کرونا هستند؟
محققان همچنین یادآورشدند که سالمندان و افراد دارای سوابق بیماری، بیشتر در معرض خطر مرگ بودهاند. ۸/۱۴ ٪ موارد گزارش شده مرگ و میر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در افراد بالای ۸۰ سال بوده است، ۸ درصد هم مربوط به بیماران سنین ۷۰ تا ۷۹ سال بوده و در افراد ۶۰ تا ۶۹ ساله ۶/۳ درصد منجر به فوت شده است.
محققان میزان مرگ و میر کلی را ۲.۳ ٪ گزارش دادهاند و درمجموع ۱۰۲۳ مرگ و میر در بین موارد تایید شده ویروس در این مطالعه ثبت شده است.
طبق این مطالعه بیماران قلبی، مبتلایان به دیابت، بیماریهای مزمن تنفسی، افراد دارای فشار خون بالا و سرطان بیشتر از سایرین در خطر ابتلا به کرونا بودهاند که در میان آنها بیماران قلبی و عروقی با ۱۰.۵% پیشروترین گزارش شده اند.
به گفته محققان میانگین سنی در ۱۰۲۳ مورد فوتی ۶۰ سال بوده و یا سابقه بیماری داشتهاند. آنها تأکید کردند که فقط افرادی که دارای علائم بحرانی بودند فوت کردهاند و این ویروس برای کسی در گروههای "خفیف" یا حتی "شدید" کشنده نبوده است.
با این حال، میزان مرگ و میر در این مطالعه که با تقسیم تعداد مرگ و میر بر تعداد موارد تأیید شده حاصل شد، با محاسبات دیگر متفاوت است. برخی از کارشناسان معتقدند که تعداد کل موارد ابتلا به ویروس کرونا میتواند بسیار بیشتر از سوابق نشان داده شود، که این امر باعث میشود نرخ مرگ و میر پایینتر از حد تخمینی باشد.
از آنجا که علائم این بیماری در بیشتر افراد نسبتاً معتدل است، نمیتوان تخمین زد چند نفر COVID-۱۹ را دارند. این احتمال وجود دارد که افراد زیادی به آن مبتلا باشند، اما خود ندانند. هیچ راهی برای اطلاع وجود ندارد مگر آنکه جمعیت در مقیاس وسیعی بررسی شود.
یک مقام رسمی سازمان بهداشت جهانی هفته گذشته به خبرنگاران گفت: ویروس جدید کرونا در حدود ۸۰% بیماران علائم سرماخوردگی خفیف را ایجاد میکند. او گفت که حدود ۱۵ ٪ از کسانی که به COVID-۱۹ دچار شدهاند به پنومونی مبتلا شدهاند، در حالی که ۳ تا ۵ درصد از کل بیماران نیاز به مراقبتهای ویژه دارند.