تهران- ایرنا- معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت:‌ افزایش مهارت های گفت وگو درون جوامع علاوه بر اینکه به کاهش خشونت، درگیری و تنش هایی که با طراحی های خصمانه علیه ملت ها اجرا می شود، منجر خواهد شد، می تواند در همگرایی بیشتر میان کشورها و تحقق صلح جهانی هم موثر باشد.

معصومه ابتکار روز یکشنبه در مراسم افتتاح مرکز بین المللی گفت وگوی خانواده که در باغ موزه نگارستان برگزار شد، اظهار داشت: موضوع خانواده، موضوعی نیست که به یک کشور یا قومیت یا زمان و مکان خاص تعلق داشته باشد بلکه جنبه ای جهانی، فراملیتی و زمانی دارد و حفظ، تحکیم و تقویت خانواده جزو ارکانی است که می تواند به آحاد بشر کمک کند تا همدیگر را بیشتر درک کنند و انسجام اجتماعی بیشتر در سطح جوامع و بین الملل به وجود آورد.

وی  با یادآوری این موضوع که جمهوری اسلامی ایران در زمینه خانواده، ساختارهای محکم و حقوقی و قانونی دارد، گفت: سیاست های کلی مقام معظم رهبری در موضوع خانواده، ماده ۱۰۲ برنامه ششم توسعه کشور، قانون حمایت از خانواده و بسیاری از قوانین دیگر برای تقویت، حمایت و استحکام خانواده در کشور ما تخصیص داده شده است تا خانواده بتواند سرپا بایستد.

ابتکار افزود: رویکرد ما توجه به حقوق فردی اعضای خانواده به ویژه زنان و کودکان و در عین حال تعادل بین کار خانه است تا زنان بتوانند در کنار نقش های فردی و ایفای آن، نقش های خانواده را هم با همکاری همسر و فرزندان ایفا کنند.

معاون رئیس جمهوری یادآور شد: طرح گفت وگوی ملی خانواده در ۳۱ استان کشور مرحله اول و در بسیاری از استان ها مرحله دوم را پشت سر گذاشته و هر استان در این زمینه با شرایط و تقاضاهای خاص خود در حوزه خانواده کار می کند و هرگز دستورالعمل کلی بکار نمی بریم.

وی متذکر شد: اختلالات ارتباطی تقریبا در تمام موارد مشکل مشترک خانواده های ایرانی است و بسیاری از کشورهای دنیا کمابیش با این مشکل به دلیل روند سریع تحولاتی که در عرصه های ارتباطی در حال رخ دادن است، دست و پنجه نرم می کنند.

ابتکار با اشاره به این که خانواده نیازمند توجه، سیاستگذاری و مساعدت است تا بتواند نقش حمایتی خود را ایفا کند، توضیح داد: از این جهت بسیار مهم است که درد مشترک را خوب بشناسیم و میان ملل مختلف تبادل تجربه داشته باشیم. این کار به درک متقابل بهتر، گفت وگو و تقویت مهارت های گفت وگو کمک می کند.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به افتتاح مرکز بین المللی گفت وگوی خانواده اظهار داشت: با راه اندازی این مرکز تلاش کردیم جریان سازی مثبت ملی برای تقویت مهارت های زندگی و ارتباطی از سطح خانواده را که مهمترین، بادوام ترین و موثرترین نهاد اجتماعی بشر است و همه از لحظه تولد تا لحظه مرگ به آن احتیاج دارند، داشته باشیم.

ابتکار با یادآوری این که در این فعالیت خاص، وزارت آموزش و پرورش اصلی ترین همکاری را با ما داشته است، ادامه داد: در افتتاح این مرکز با وزارت امور خارجه همکاری تنگاتنگی داشتیم. طرح سفیران فرهنگی هم طرحی میان معاونت امور زنان و خانواده با وزارت علوم و آموزش عالی است تا مهارت های ارتباطی و گفت وگو را بین تشکل های دانشجویی توسعه دهیم.

این مقام مسئول تصریح کرد: در این زمینه، کمیسیون ملی آیسسکو به طور مشخص پیشنهاد معاونت را پذیرفته است و از این همکاری برای پیشبرد اهداف این مرکز در تعامل با کشورهای اسلامی بسیار استقبال می کنیم و امیدواریم که نتیجه بخش باشد.

وی با اشاره به این که سازمان های مردم نهاد خانواده محور، انجمن جامعه شناسی ایران و کانون گفت وگوی امام موسی صدر تلاش های بسیاری در توسعه گفت وگوی بین خانواده و بین نسلی داشته اند، تصریح کرد: انتظار داریم به صورت مشخص سازمان ها و دستگاه های بین المللی که ماموریت های خوبی در حوزه خانواده دارند، به ما بپیوندند تا این مرکز با همه اقتضائات و ابعاد کاری، مرکزی موثر برای انتقال تجربه جمهوری اسلامی ایران در موضوع گفت وگوی خانواده در جهان اسلام باشد.

این افتتاحیه، با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، غلامرضا کریمی دبیرکل کمیسیون ملی آیسسکو، زهرا ارشادی مدیرکل حقوق بشر و زنان وزارت امور خارجه و الکساندر فدولف نماینده سازمان ملل برگزار و از لوگوی مرکز بین المللی گفت وگوی خانواده رونمایی شد.