156624414

مدیرکل حقوق بشر و زنان وزارت امور خارجه گفت: انفعال نسبی کشورهای اسلامی و همراهی برخی از این کشورها با استانداردهای برخاسته از غرب و دوری جستن از فرهنگ و پیشینه خود موجب شده تا حمایت از نهاد خانواده در عرصه بین المللی با چالش جدی مواجه شود.

زهرا ارشادی روز یکشنبه در مراسم افتتاحیه مرکز بین المللی گفت وگوی خانواده که در باغ موزه نگارستان برگزار شد، در خصوص اهمیت گفت وگوی خانواده و افتتاح این مرکز افزود: نگاه جمهوری اسلامی ایران به نهاد خانواده نگاهی مبتنی بر ارزش های اسلامی، دینی، ایرانی، انسانی و اخلاقی است و بر همین اساس مبنای تعریف ما از خانواده به عنوان واحد زیربنای جامعه و اجتماع، متشکل از زن و مرد و فرزندان و ارتقای متقابل آنان با یکدیگر است. از این رو هرگونه تحریف در تعریف این مفهوم که عموما برخاسته از آزادی های بی حد و حصر و خواسته های مطلق فردی است، در تقابل با ارزش های ما قرار دارد.

وی ادامه داد: در سال های اخیر شاهد تحول عمیق در بینش و نگاه غرب نسبت به نهاد خانواده بودیم و همین مساله باعث شده که نظام ارزشی حاکم بر نهاد خانواده در این کشورها دگرگون و متقابلا سبک زندگی دستخوش تفاوت شود.

ارشادی با اشاره به این که دولت های غربی که نتوانسته اند مانع از سقوط نظام خانواده و تبعات ناشی از آن باشند لاجرم دست به تغییرات ساختاری در نظام اجتماعی و حقوقی زده اند، خاطرنشان کرد: در این راستا، این کشورها برای دستیابی به اهداف قانونی مورد نیاز خود، شروع به هنجارسازی بین المللی در حوزه خانواده کرده اند که با نگاهی به روند تصویب قطعنامه خانواده در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و تلاش دولت های غربی در جهت بسط مفهوم خانواده، به اهمیت و حیاتی بودن درج مفاهیم جدید خانواده در دستگاه های بین المللی برای اینگونه کشورها پی خواهیم برد.

وی ادامه داد: انفعال نسبی کشورهای اسلامی که ناشی از تفرق تاسف بار کنونی در سازمان همکاری های اسلامی و همراهی برخی از کشورهای اسلامی با استانداردهای برخاسته از غرب و دوری از فرهنگ و پیشینه خود است، موجب شده تا حمایت از نهاد خانواده در عرصه بین المللی با چالش جدی مواجه شود.

ارشادی خاطرنشان کرد: غافل از این که حمایت از نهاد خانواده بدون هنجارسازی در عرصه بین المللی و ارائه مفاهیم تبیینی در این خصوص امکان پذیر نخواهد بود.

مدیرکل حقوق بشر و زنان وزارت امور خارجه متذکر شد: ما قائل به گفت وگو و مباحثه در عرصه بین المللی هستیم و معتقدیم در جهت مقابله با تهدیداتی که امنیت نهاد خانواده را به خطر می اندازد می توان از گفت وگو به عنوان یک رکن اساسی بهره برداری کنیم.

وی ادامه داد: مرکز بین المللی تعالی گفت وگوی خانواده فرصتی را فراهم می آورد تا جمهوری اسلامی ایران در خلال گفت وگو با کشورها، به ارائه تجربیات و دستاوردهای خود در جهت حمایت از تحکیم نهاد خانواده بپردازد و از سوی دیگر به تبیین اصولی مواضع کشور در این خصوص مبادرت کند.

ارشادی یادآور شد: جمهوری اسلامی با استفاده از اشتراکات دینی و اسلامی تلاش می کند تا با همکاری کشورهای اسلامی و با هدف ارتقای شرایط اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و آموزشی نهاد خانواده و ارزیابی آن مفاهیم هنجارهای بین المللی در حوزه خانواده را تولید و به نهادهای بین المللی عرضه کند. در همین راستا، وزارت امور خارجه اعلام آمادگی می کند که در جهت مساعدت و ایجاد بخش های محتوایی در مرکز بین المللی گفت وگوی خانواده با معاونت امور زنان همکاری لازم را مبذول دارد.

این افتتاحیه، با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، غلامرضا کریمی دبیرکل کمیسیون ملی آیسسکو، زهرا ارشادی مدیرکل حقوق بشر و زنان وزارت امور خارجه و الکساندر فدولف نماینده سازمان ملل برگزار و از لوگوی مرکز بین المللی گفت وگوی خانواده رونمایی شد.