جمعی از زنان کارآفرین و صاحب کسب و کار به قصد اشاعه فرهنگ کارآفرینی در جامعه زنان قدم پیش نهادند تا داوطلبانه با انباشت تجارب و در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود، نهادی شکل دهند تا ضمن ترویج کارآفرینی زنان، گامی در جهت دسترسی به توسعه پایدار کشور بردارند.

این مسیر با هدف گذاری توسعه ظرفیت مدیریت زنان کارآفرین و صاحب کسب و کار و نیز تربیت جوانان صاحب ایده های خلاق به سوی کارآفرینی، در اسفند ۱۳۸۳ با مجوز وزارت کار و کشور آغاز شد.
جمع آوری اطلاعات، بررسی و تحقیق درباره فرصت‌ها، مشکلات و نیازها و اولویت‌های کسب و کار و کارآفرینی زنان و همچنین ایجاد ارتباط با تشکل‌ها و سازمان‌های مرتبط با انجمن زنان کارآفرین و همکاری و تعامل با وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادهای رسمی از ماموریت‌های این انجمن است.
این انجمن تلاش کرده است در طول ۱۶ سال فعالیت مستمر، اهداف کمک به ترویج و توسعه کارآفرینی، کمک به بهبود و اصلاح سیاست های حمایتی از زنان کارافرین، کمک به ایجاد بستر مناسب جهت پرورش ایده‌های خلاق در ورود به عرصه کارآفرینی، کمک به نهادینه ساختن فعالیت‌های آموزش، پژوهش و مشاوره و ترویج در زمینه کارآفرینی و ایجاد شبکه‌های اطلاعاتی و ارتباطی میان زنان کارآفرین در سطح ملی، منطقه‌ای و جهانی را دنبال کند.
انجمن زنان کارآفرین توانسته است در دوران فعالیت خود بالغ بر ۱۳ همایش در موضوع های مختلف کسب و کار زنان در حوزه های محیط زیست، کشاورزی، بازرگانی، صنایع دستی، گردشگری و غیره از سال ۸۳ تا سال ۹۵ برگزار کند.
کمیته پژوهش انجمن زنان کارآفرین به مناسبت هفته پژوهش عصر یکشنبه به مرور کارنامه پژوهشی انجمن از بدو تاسیس تا کنون پرداخت.
به زعم این کمیته، انجام پروژه های پژوهشی در زمینه توانمندسازی زنان کارآفرین با همکاری دیگر کشورها، مستندسازی و انتشار کتاب با موضوع تجارب زنان کارآفرین، انتشار نشریه داخلی تخصصی و موضوعی در زمینه های مرتبط با اشتغال و کارآفرینی زنان، انتشار نشریه الکترونیکی به منظور اطلاع رسانی و معرفی فعالیت های اعضای انجمن حمایت از انتشار کتاب های مرتبط با کسب و کار زنان از جمله کارهای پژوهشی و انتشاراتی انجمن زنان کارآفرین است.

۲۵ آذر در تقویم جمهوری اسلامی به عنوان روز پژوهش و از ۲۳ تا ۲۸ آذر ماه هفته پژوهش نامگذاری شده است.