156809409

سال گذشته موسسه "تامسون رویترز" گزارشی منتشر کرد که بر اساس آن هند به عنوان خطرناک ترین کشور برای زنان معرفی شد.

بر اساس این گزارش  جایگاه هند از نظر امنیت زنان  پایین تر از کشور های جنگ زده مانند سوریه و افغانستان است، اما دولت هند این گزارش ها را رد کرده و اعلام کرده  که آمار اعلام شده  توسط تامسون رویترز بیانگر واقعیت در جامعه هند نیست.

رسانه های مختلف هند روز شنبه با انتشار گزارش هایی مرتبط با حادثه خشونت بار هفته گذشته  علیه یک زن دامپزشک این چالش بزرگ اجتماعی در هند را دوباره مطرح کردند. حمله  علیه  این  زن در نزدیکی شهر حیدرآباد واقع در ایالت تلانگانا اتفاق افتاد. سطح بی سابقه خشونت در حمله به وی و قتل او خشم مردم هند را به دنبال داشت و در رسانه های این کشور نیز به صورت گسترده بازتاب یافت.

بر اساس گزارش پلیس در روز های پایانی ماه نوامبر، این زن جوان ابتدا توسط چهار نفر ربوده شده و سپس مورد تجاوز جنسی قرار گرفت و بعد عاملین، او را خفه کردند و جسدش را در نزدیکی حیدرآباد به آتش زدند.

پلیس حیدرآباد روز جمعه با انتشار گزارشی در این زمینه اعلام کرد چهار فرد مظنون به قتل این دامپزشک زن، در حال فرار از بازداشت پلیس و در محلی که دامپزشک جوان را به قتل رسانده بودند، به ضرب گلوله پلیس کشته شدند.

این حادثه اولین مورد تجاوز و قتل فجیع یک دختر جوان در هند نیست. در سال ۲۰۱۲ میلادی شش مرد پس از بارها تجاوز به دختر جوان ۲۳ ساله در دهلی نو، او را با یک میله آهنی به سختی مجروح کردند. آن‌ها سپس قربانی و پسر همراه او را از اتوبوس در حال حرکت بیرون انداختند. دختر پس از دو هفته بر اثر جراحات جان داد. خبر این تجاوز دسته‌جمعی جامعه هند را به شدت ناآرام کرد و منجر به راهپیمایی‌های متعدد شد.

روزنامه ایندین‌تایمز  سال گذشته در گزارشی منتشر و اعلام کرد که بر اساس مطالعه‌ای که در شهر مومبای پایتخت اقتصادی هند  انجام شده، تقریبا حدود ۴۴ درصد از زنان این شهر، پس از تاریکی احساس امنیت در بیرون از خانه ندارند و ۷۰ درصدشان همیشه با بدرفتاری و آزار و اذیت‌های خیابانی روبرو می‌شوند. در این گزارش آمده که ۲۵ درصد زنان هند همیشه احساس ناامنی دارند و اگر حق انتخاب داشتند بعد از تاریک شدن هوا از قطارهای محلی استفاده نمی‌کردند.
 

قوانین ناکارا 

بر اساس قانون اساسی هند، مجازات جرایمی مانند آزار و اذیت زنان در خیابان ها، ایجاد مزاحمت در خیابان، عکس برداری بدون رضایت زنان و نظارت بر یک زن با استفاده از اینترنت و یا هر گونه ابزار الکترونیکی بین  سه تا هفت سال زندان و جریمه نقدی در پی دارد. طبق قوانین هندوستان برای آزار و اذیت کلامی نسبت به یک زن یا  استفاده از حرکاتی که حریم شخصی او را نقض می‌کند، تا سه سال زندان و جریمه در نظر گرفته شده است.

دادگاه عالی هند اما پس از تجاوز و قتل یک دختر در دهلی نو در سال ۲۰۱۲، در حکمی اعلام کرد که در صورتی که تجاوز به مرگ زن منجر شود، حکم مجرمان می تواند اعدام باشد.

 با این وجود،  قوانین  مذکور عمدتا بازدارنده نبوده اند و مجرمان  حتی می توانند با قرار وثیقه آزاد شوند. از سوی دیگر ۹۴ درصد از زنانی که مورد آزار و اذیت‌های خیابانی قرار می‌گیرند میل چندانی برای گزارش این آزارها به پلیس ندارند.

 دولت هند از ابتدای سال ۲۰۱۷ نرم افزاری خاص را برای تمامی گوشی‌های هوشمند عرضه شده در هند طراحی و الزامی کرده تا بتوان به وسیله آن مزاحمت و زورگیری‌های خیابانی را گزارش کرد. بنا بر اعلام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هند، کمک به زنان در معرض خطر و تجاوز در محیط‌های عمومی، از جمله مهم‌ترین اهداف اجرای این طرح اعلام شده است.

طبق گزارش های رسانه ای، دولت هند تاکسی‌های این کشور را  نیز به دستگاه‌های ایمنی ردیاب پیامکی مجهز کرده است  تا امنیت زنان هندی به‌ویژه در سفرهای شبانه حفظ شود. با اجرای این طرح، زنان هندی که مجبور به استفاده از تاکسی در طول شب هستند می‌توانند سفری ایمن داشته باشند. به طور مثال برخی خودروهای این کشور به سرویس ردیاب پیامک مجهز شده‌اند تا زنان بتوانند در صورت احساس خطر به افراد خانواده خود پیامک هشدار بفرستند.

"آرویند کجریوال" سروزیر  ایالت دهلی بتازگی پیشنهاد داده است که زنان نیازی به پرداخت هزینه‌ برای استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی ندارند چرا که سفرهای رایگان مترو و اتوبوس به افزایش امنیت زنان در شهر کمک خواهد کرد. دهلی شهری است که یکی از بالاترین آمارهای تجاوز در هند را دارد.

بعضی از گروه‌های زنان پلیس در سراسر هندوستان پس از ثبت موارد خشونت و به ویژه تجاوز به زنان هندی و در دهلی‌نو  مجهز به اسلحه، اسپری فلفل و دوربین مسلح شدند تا بتوانند در مواقع نیاز از وقوع خشونت علیه زنان جلوگیری کنند. زنان در این گروه‌ها، دوره‌های آموزشی یک‌ماهه می‌گذرانند که شامل هنرهای رزمی، آمادگی جسمانی، و اسب‌سواری است.
 

  فناوری برای تامین امنیت 

براساس گزارش های رسانه ای،  بتازگی استفاده از نرم افزاری در شهر اوریسای هند افزایش یافته که استفاده از آن به زنان در شرایط خطر  و آزار خیابانی کمک می کند. اپلیکیشن «دوستم باش» برای سلامت و امنیت زنان شاغلی است که شب‌ها به تنهایی در شهر عبور و مرور می‌کنند.

اپلیکیشن "شهر امن" نیز به زنان امکان می‌دهد که داستان‌های خود از آزار و اذیت را در فضای عمومی شهرها مطرح کنند. علاوه بر این اپلیکیشن «سیفتی‌پین» یکی دیگر از فناوری هایی است که در یک پروژه‌ سنجش و ارزیابی میزان خشونت علیه زنان در شهرها در هندوستان مورد استفاده قرار می گیرد. با به‌کارگیری این نرم‌افزار پژوهشگران هندی توانسته‌اند، نقشه‌ای از امنیت و ناامنی زنان را در شهر و نیز نسبت آن با زیرساخت‌ها و خدمات شهری تهیه کنند. دستاوردی که با به‌روز شدن مدام می‌تواند مسیر حرکت برنامه‌ریزان و تصمیم‌سازان شهری در این خصوص را معین کند.  

طراحان این برنامه ها امیدوار هستند تا با استفاده از سخت افزار و نرم افزارهای مختلف بتوانند تا حدودی خشونت علیه زنان در خارج از خانه را در شهرهای مختلف کشور هفتادو دو ملت کنترل کنند.

منبع : ایرنا