3192039

معصومه ابتکار امروز پنجشنبه در جمع اعضای تشکل های اجتماعی زنان و خانواده منطقه غرب کشور با اشاره به اینکه از دستاوردهای دولت رشد چشمگیر مدیران زن در سطوح میانی و ارشد است، اظهار داشت: صادقانه و دقیق و آماری بگوییم که دولت تاکنون به این وعده عمل کرده و از ۱۳.۶ درصد مدیر زن در ابتدای دولت دوازدهم به ۱۸.۸ درصد مدیر زن رسیده ایم و تا ۳۰ درصد این تلاش ها ادامه دارد.

وی با بیان اینکه استان به استان که می رویم مشاهده می کنیم زنان توانمند در حوزه های مدیریتی حضور دارند، تصریح کرد: انتصاب جوانان نیز یکی از سیاست های دولت است و این جهت گیری ها سرمایه های عظیم کشور را به خوبی نمایان می کند.

توجه به سازمان های مردم نهاد از رویکردهای دولت است

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده  با تاکید بر اینکه موضوع توجه به سازمان های مردم نهاد، جامعه مدنی و سرمایه های اجتماعی ایران از رویکردهایی است که در دولت تدبیر و امید مورد توجه قرار گرفته است، افزود: نهادهای مدنی اگر توانمند شوند قطعا مشکلات جامعه را می توانند از پیش پا بردارند.

ابتکار با اشاره به اینکه باید سعی کنیم سازمان های مردم نهاد در یک فضای امن برای اهداف متعالی خود تلاش کنند، اظهار داشت: دولت خود را مکلف می داند زیرساخت های لازم را برای فعالیت سازمان های مردم نهاد فراهم کند تا تاثیرگذاری خود را برای بهبود شرایط به نمایش بگذارند.

روند افزایش کمی و کیفی سازمان های مردم نهاد را شاهد بوده ایم

وی با بیان اینکه این ها جهت گیری های کلان است و بسیار خوشبختیم در دولت یازدهم و دوازدهم روند افزایش کمی و کیفی سازمان های مردم نهاد را شاهد بوده ایم و اقبال مردم با وجود مشکلات و تنگناهای معیشتی بالا بوده است و فداکارانه در این راه قدم برداشته اند، تصریح کرد: از ابتدای دولت یازدهم خانم ملاوردی در این زمینه بسیار خوب کار کردند و ماهم دوره های توان افزایی را در سطح منطقه ای شروع کردیم و این ششمین دوره است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده  یادآور شد: تدوین برنامه ها، نظارت داخلی، ارائه پروژه ها و ... در این دوره ها آموزش داده می شود. تلاش می شود در نشست ها این موارد بحث شود و انتقال تجربیات را داشته باشیم.

پانزدهمین سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده مصوب می شود

ابتکار با اشاره به اینکه به طور موضوعی عدالت جنسیتی بر اساس قانون برنامه ششم و سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و سیاست های ریاست جمهوری، در دستور کار است و یکی از جهت گیری های اصلی است و این مسئله با همکاری سازمان های مردم نهاد پیگیری می شود، ادامه داد: امروز در شورای اداری لرستان پانزدهمین سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده مصوب می شود و جنبه اجرایی می یابد. همکاری سازمان های مردم نهاد برای اجرای این سند بسیار کلیدی است.

وی با بیان اینکه برای موضوع خانواده که یکی از مهم ترین ارکان انسجام و تعالی اجتماعی است برنامه گفتگوی ملی خانواده را داریم، تصریح کرد: این برنامه در مرحله اول با یک مسئله یابی شکل گرفته و فاز دوم آن در کل کشور در حال اجرا است. هدف این طرح این است که انسجام، همدلی و همفکری و عواطف قوی داخل خانواده را برگرداند و مهارت ها را دوباره احیا و به وجود آوریم تا خانواده از این شرایط عدم انسجام و آسیب هایی که مشاهده می شود رهایی یابد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده  با تاکید بر اینکه در حال حاضر طرح هایی را برای توان افزایی زنان سرپرست خانوار در بحث اشتغال و کارآفرینی در حال اجرا داریم، افزود: با همکاری جهاد دانشگاهی و سازمان های مردم نهاد این طرح ها اجرا می شود. همچنین رویکرد ما در حوزه دختران جوان و ضرورت ایجاد فرصت شغلی برای دختران جوان و فارغ التحصیلان دانشگاهی است. شرکت های دانش بنیان یکی از زمینه های این مسئله است.

۱۰۰۰ صندوق خرد جدید زنان ایجاد می شود

ابتکار با اشاره به اینکه یکی دیگر از موارد مورد توجه ما زنان در معرض آسیب و توجه به آسیب های ناشی از خشونت خانگی است، حمایت از اورژانس اجتماعی در این راستا مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: از دیگر جهت گیری های مهم ما توجه به زنان روستایی و عشایر بوده است.

وی خاطرنشان کرد: تحولات بسیار خوبی در موضوعاتی مثل صندوق های خرد روستایی شکل گرفته است. ۳۲۰۰ صندوق خرد مشغول فعالیت هستند و ما از این صندوق ها حمایت می کنیم. هزار صندوق جدید هم از سوی صندوق کارآفرینی امید تعهد شده که ایجاد شود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده  با اشاره به اینکه زنان روستایی و عشایر واقعا محوریت دارند، هم در خانواده روستایی و هم در بحث تولیدات و محصولات و ... گفت: برای موضوع زنان روستایی اعتبارات خیلی خوبی پیش بینی شده است، ۱۰ میلیارد برای صندوق های خرد پیش بینی شده است.

۴۱ درصد تسهیلات اشتغال پایدار روستایی را زنان گرفتند

ابتکار با بیان اینکه در سال ۹ از محل صندوق ملی، دولت تصمیم گرفت اعتباراتی را برای توسعه روستایی پیش بینی کند، بر اساس آخرین آمار تسهیلات اشتغال پایدار روستایی که تاکنون داده شده، ۴۱ درصد را خانم ها و زنان روستایی گرفته اند، تصریح کرد: بر اساس برآوردها کارگاه هایی که زنان روستایی ایجاد کرده اند پایدار تر بوده و نتیجه بخشی بیشتری داشته است.

وی یادآور شد: این ها اخبار نوید بخشی است که با وجود شرایط سخت اقتصادی و فشارهای تحریم های ظالمانه آمریکا و سیاست فشار حداکثری اما مردم ایران به لطف خدا و همت درونی خود دارند پیش می روند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بیان کرد: می دانیم مشکلات و موانع و آسیب ها زیاد است اما با همت مردم و نهادهای مدنی و تشکل هایی که صادقانه به این مسیر آمده اند امیدواریم بتوانیم مسیر را طی کنیم و دستاوردهای خوبی برای جامعه کسب کنیم.