با شروع فصل زمستان یکی از دغدغههای ما گرم کردن منازل است. روشی که به طور معمول از آن برای گرم کردن منازل بهره میبریم، استفاده از بخاری، شوفاژ و سیستم گرمایش از کف است، از اینرو باید برای گرم نگه داشتن منزل انرژی زیادی صرف کرد. جالب است بدانید که با روشهایی کم هزینه و ساده میتوان مصرف انرژی را به حداقل رساند و در عین حال منزل را نیز گرم کرد. در ادامه به روشهای گرم کردن خانه بدون بخاری میپردازیم.
گرم کردن خانه بدون بخاری
در منازل ما بخشهایی همچون کانالهای تهویه یا درز درب و پنجرهها مکانهایی هستند که هوای گرم و سرد از آن عبور میکند. پس باید بهخوبی چنین نقاطی را پوشش داد که باعث گرمتر شدن خانه شد.
۱. بستن کانالهای تهویه در صورتی که به آن نیاز ندارید
اگر در مکانهای مانند آشپزخانه و حمام از تهویه هوای تایمر دار استفاده کنید به موقع میتوان راه تهویه را مسدود کرد، البته از این تجهیزات فقط زمانی که نیاز دارید استفاده کنید. به علاوه شما میتوانید پس از استحمام درب حمام را باز بگذارید تا بخار موجود در آن وارد فضای خانه شود این کار با توجه به خشک بودن هوای زمستان باعث مرطوب شدن خانه هم میشود. در مواقعی که به تهویه نیاز ندارید دریچه بیرونی کانال تهویه را ببندید تا هوای گرم از داخل خانه خارج نشود. اگر اتاق یا مکانی در منزل خود دارید که از آن استفاده نمیکنید تهویه به همراه درب و پنجرههای آن را ببندید تا موجب هدر رفتن گرمای خانه نشود.
۲. فقط مکانهای مورد نیاز را در خانه گرم کنید
در زمستانها بهتر است مکانهایی را گرم کنید که به آن نیاز دارید تا انرژی کمتری برای گرم کردن شما مصرف شود. لولههای رادیاتور و سایر تجهیزات گرمایشی را بپوشانید تا گرما از آنها هدر نرود.
برای بخاریهای که از آن استفاده نمیکنید نیز باید دست به کار شوید و لولههای دودکش آن را ببنید. اگر این کارنکنید موجب هدر رفتن گرمای منزل خود میشوید، اما به این نکته خوب توجه داشته باشید که در هنگام استفاده از آن بخاری مسیر دودکش را باز کنید.
۳. عایق کاری لولهها
یکی از بهترین کارها برای جلوگیری از هدر رفتن گرمای خانه عایق کاری لولهها و رادیاتور است با این کار شما باعث جلوگیری هدر رفتن انرژی توسط لولههای گرم بیرون از خانه میشوید. البته با این کار شما فقط لولههای در معرض دید را عایق میکنید که کافی نیست در هنگام ساخت ساختمان نیز باید به عایق کاری لولههای داخلی بنا اقدام کنید.
دربهای همچون پشتبام یکی از عوامل تردد هوای سرد در ساختمان هستند. از بسته بودن و سالم بودن اجزاء آن اطمینان حاصل کنید تا در زمستان باد سرد از این طریق وارد ساختمان نشود.
یکی دیگر از عواملی که باعث سرد شدن هوای خانه در زمستان میشود، کف منزل است. اگر کف خانه شما عایق نیست باید برای پوشاندن آن از فرش یا موکت استفاده کنید. البته برای این منظور فرش یا قالیچههای پشمی از نوعهای دیگر بهتر است.
در صورتی که دیوارهای خانه شما عایق بندی نشدهاند باید برای این کار در روزهای خیلی سرد زمستان از پتو استفاده کنید. برای پنجرهها نیز باید از پردهای ضخیم استفاده نمایید در غیر اینصورت استفاده از پتو برای این قسمت از خانه نیز نیاز میشود. به علاوه باید جلوی درزهای درب و پنجرهها را بگیرید. برای پنجرهها میتوانید از شیشههای عایق استفاده کنید.
۴. استفاده از درزگیر برای درب و پنجرهها
درز گیری پنجرهها و دربهای منزل یکی از کارهای مثبت است که با استفاده از پلاستیک و فومهای درزگیر میتوانید آن را انجام دهید. همچنین برای بستن درزهای پنجره میتوانید از چسب آکواریوم استفاده کنید. منبع: خبربانو