محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه بررسی نقش و جایگاه تعاونیهای زنان در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور اظهار کرد: زنان کارآفرین نسبت به سایر گروههای جامعه به موضوع تعاونی جامعتر توجه میکنند و تعاون را فقط به عنوان یک بنگاه اقتصادی نمیشناسند، بلکه آن را یک فرهنگ اجتماعی برای جمع کردن سرمایههای خرد معرفی میکنند.
او با اشاره به توجه زنان کارآفرین به آسیبهای اجتماعی افزود: این زنان نگاهی همه جانبه، اجتماعی و فقرزدایی به کارآفرینی دارند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تعاونیها دارای مجموعهای از مشکلات هستند، گفت: مشکل تعاونیهای امروز در کشور بازار، تأمین مالی، تأمین وثیقه و تبعیضهای موجود و حرفه آموزی است.
شریعتمداری تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی تعاونیها حرفه آموزی است و ما در این زمینه ضعیف هستیم، لذا از دولت انتظار نداریم که برای تعاونیها فروشگاه تأسیس و بازیابی کند، اما میتواند تعاونیها را توانمند کند.
او با بیان اینکه دولت به تعاونیها حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان بدهکار است، افزود: دولت میتواند بخشی از این بودجه را صرف توانمندسازی تعاونیها کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بانکها یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ضمانت نامه صادر کردهاند که این رقم در مقابل اقتصاد ما ناچیز است و بانک توسعه تعاون نیز باید برای زنان کارآفرین تسهیلات ویژهای را در نظر گیرد و ما میخواهیم در این حوزه تبعیض جنسیتی مثبت برای زنان در نظر بگیریم.
شریعتمداری با بیان اینکه زنان ۵۰ درصد جامعه را تشکیل میدهند، تصریح کرد: جایی که مسیر زنان باز بود، توانستند قلههای موفقیت را فتح کنند و در بسیاری از مواقع با حفظ سمت مادری موفق بودند و در دریافت تسهیلات اشتغال روستایی در حال پیشی گرفتن از مردان هستند.
او گفت: سهم تعاونیها در حوزه صادرات باید به ۲۵ درصد برسد و تا رسیدن به این هدف، باید بانک توسعه تعاون از بخش تعاون حمایت کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: باید به سمت اشتغال پایدار برویم.
شریعتمداری با بیان اینکه ما در بانکداری اجتماعی ضعیف هستیم، گفت: صدور ضمانت نامه بانکی بدون وثیقه ملکی تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان یکی از تسهیلات صندوق ضمانت سرمایه گذاری برای تعاونیها است و همچنین بانک توسعه تعاون نیز تسهیلات زیر ۱۰ درصد را برای زنان کار آفرین در نظر گرفته است.
او افزود: تولیدات و صنایع دستی ایران به ویژه صنایعی که به دست بانوان تولید میشوند را میتوان وارد بازارهای خارجی کرد تا هم فرهنگ کشور را منتقل کنند و هم دارای ارزش افزوده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تعداد تعاونیها در کشور مهم نیست، بلکه ایجاد اشتغال پایدار مهم است.