77862

یکی از مهم‌ترین مشخصه‌های طب ایرانی، توجه آن به ارتباطی است که بین انسان و جهان اطرافش وجود دارد. این ارتباط تا حدی نزدیک است که پزشکان معتقدند، قانون جهان بزرگ و بدن انسان( جهان کوچک) یکی است. بنابراین برای حفظ سلامتی و درمان بیماری باید در راستای قوانین حاکم بر طبیعت بدن انسان که در واقع همان قوانین طبیعت بیرون از بدن انسان است، گام برداشت.جالب است بدانید در طب ایرانی، پزشک خادم طبیعت است. یعنی وظیفه‌اش این است که در راستای قوانین طبیعت به انسان کمک کند، تا تندرستی را در جهان کوچک و بزرگ حفظ کند و در صورت بروز بیماری و ناتوان شدن طبیعت بدن به علل مختلف، با کمک به طبیعت سلامتی را بازگرداند. 
به نشانه‌های طبیعی بدن توجه کنید
مهم‌ترین قانون مربوط به ذات طبیعت، قانون حکمت است، یعنی طبیعت بدن کاری زاید و بی‌فایده و بی‌جهت انجام نمی‌دهد. ممکن است با خودتان فکر کنید این دردها، استفراغ و اسهال و تبی که در اثرواکنش بدن به بیماری ایجاد می‌شود، جز ناراحتی و آزار چه فایده‌ای دارد؟ جالب است بدانید که همین علائم آزار دهنده هم به شما هشدار می‌دهند که بیمارید و نیاز به استراحت دارید و هم به دفع مرض و مقابله‌ طبیعت با بیماری کمک می‌کنند. حتما شما هم اعتراف می‌کنید که اگر در زمان بیماری، درد و تب نداشته باشید، به جای استراحت در منزل، که مهم‌ترین روش کمک به طبیعت بدن برای مقابله با بیماری است، سر کار می‌روید و به فعالیت روزمره ادامه می‌دهید. بنابراین حکمت در این است که هنگام بیماری شما دچار احساس خستگی، بی‌حالی، بی‌اشتهایی و درد باشید تا برای رفع این مشکلات هم که شده چند ساعتی را در رختخواب بمانید. در ضمن بالا رفتن حرارت بدن می‌تواند به سیستم دفاعی بدن کمک کند تا عامل بیماری‌زا را بهتر مغلوب خود کند.اسهال و استفراغ یعنی شما بیمارید!اسهال و استفراغ هم یکی از روش‌هایی است که طبیعت بدن برای دفع و خارج کردن عامل بیماری‌زا از بدن به کار می‌برد، بنابراین نباید جلوی آن را گرفت وگرنه عامل بیماری در بدن باقی می‌ماند. همچنین اگر شما به جای استراحت مشغول کار شوید یا با وجود بی‌اشتهایی، غذایی سنگین میل کنید؛ عملکرد طبیعت بدن شما دچار افت شده و به علت تحیر و سرگردانی و مشغول شدن به کارهای غیر ضروری نمی‌تواند به راحتی از پس بیماری بر بیاید. 
وقتی بیمارید استراحت کنید
پس یادتان باشد در هنگام شروع یک بیماری اولین کاری که می‌توانید برای بهبود خود بکنید این است که استراحت کافی داشته باشید. آن وقت خواهید دید که در اغلب موارد بدون نیاز به دارو، طبیعت بدنتان از پس بیماری برخواهد آمد. البته این به شرطی است که قوانین طبیعت را رعایت کرده و در هنگام سلامت به تقویت طبیعت خود توجه کافی کرده باشید وگرنه طبیعتی که به تدریج بر اثر سبک زندگی غلط، ضعیف شده باشد، به تنهایی نمی‌تواند کاری از پیش ببرد. به همین علت است که در علم پزشکی امروزین هم این همه به سبک زندگی افراد اهمیت داده می‌شود.در تحقیقات تازه به ورزش و فعالیت جسمانی بسیار تاکید شده است. همانگونه که در طب سنتی ایرانی، ورزش مهمترین اصل برای حفظ تندرستی به حساب می‌آید. ورزش و سایر اصول حفظ تندرستی که در طب ایرانی به اصول "حفظ الصحه" یا حفظ سلامت معروفند، می‌توانند طبیعت بدن انسان را تقویت کرده و کمک کنند که در صورت ورود عامل بیماری‌زا بتواند با آن دست و پنجه نرم کند و از میدان به درش کند.ویار بارداری یک نشانه از طبیعت بدن استدر بارداری شما اغلب تهوع را در ماه‌های اول تجربه می‌کنید، اگر به حکمت آن دقت کنید متوجه می‌شوید که این علامت به شما هشدار می‌دهد که معده شما نسبت به گذشته حساس‌تر و ضعیف‌تر شده و باید مراقبت بیشتری نسبت به مواد خوراکی و در واقع ورودی‌های معده بکنید. طبیعت به شما هشدار می‌دهد که کم بخورید و هر غذایی نخورید و غذاهایی انتخاب کنید که با وجود حجم کم، مقوی و مغذی و مورد نیاز بدن شما و جنین باشد و مواد زاید کمتری داشته باشد.همین علامت به تنهایی برای شما حرف‌های زیادی دارد و علاوه بر توجه به نوع غذا به شما هشدار می‌دهد که روش خوردن خود را اصلاح کنید. یعنی غذایتان را بیشتر از گذشته بجوید و بیشتر روی خوردن تمرکز کنید تا جذب و هضم بهتری داشته باشید.دوران بارداری می‌تواند برای شما دوره‌ کوتاه اما پرباری از درس‌های طبیعت باشد. پس در این دوران به علائم بدن خود توجه کنید و سعی کنید درباره حکمت هر نشانه فکر کنید و پیام آن را جدی بگیرید. 
با طبیعت بارداری تهوع بارداری را مهار کنید
تهوع در دوران بارداری به شما هشدار می‌دهد که معده شما نسبت به گذشته حساس و ضعیف‌تر شده و باید مراقبت بیشتری نسبت به مواد خوراکی و در واقع ورودی‌های معده بکنید.1) کم کم بخورید و هر غذایی را نخورید بلکه غذاهایی را انتخاب کنید که با وجود حجم کم، مقوی و مغذی و مورد نیاز بدن شما و جنین باشد و مواد زاید کمتری داشته باشد.2) غذایتان را بیشتر از گذشته بجوید و بیشتر روی خوردن تمرکز کنید تا جذب و هضم بهتری داشته باشید.3) در ابتدای بارداری اگر قی کردن (استفراغ) باعث ضعف یا خطری برای مادر و جنین نمی‌شود، جلوی آن را با دارو نگیرید؛ تا مواد اضافی به وسیله طبیعت هوشمند از بدن بیرون رانده شود.4) یبوست باعث جمع شدن مواد زاید در بدن می‌شود. اگر دچار یبوست هستید روزی یک وعده سوپ چرب( بال مرغ، برنج، دال عدس، تره ،گشنیز، جعفری، زردچوبه، روغن زیتون) میل کنید.5) از بی‌حرکتی و خواب بیش از حد در دوران بارداری خودداری کنید. ورزش و پیاده‌روی منظم بهترین روش برای از بین بردن و پیشگیری از تجمع مواد زاید بدن است.