1292502 671

طبع روغن دنبه گرم می باشد اما از خواص روغن دنبه می توان به کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب، ایجاد تناسب اندام، استخوان ساز، ضد افسردگی، هضم و جذب راحتی دارد، شفافیت پوست و رفع تیرگی پوست از خواص های مهم روغن دنبه می باشد اما تفاله روغن دنبه اگر سیاه و سوخته نباشد قابل مصرف می باشد چربی روغن دنبه به همان میزان که وارد بدن شود به همان میزان نیز خارج می شود. می توانید در تهیه روغن دنبه از شیر و یا ماست استفاده کنید تا رنگ آن روشن شود.


مواد لازم برای تهیه روغن دنبه

  • دنبه گوسفندی ۲ کیلوگرم
  • آب ۲ کاسه
  • سرکه سیب ۱ پیمانه
  • پیاز ۳ عدد
  • ماست ۱ کیلوگرم
  • هل ۳ عدد
  • رزماری یا برگ بو ۱ عدد
  • نمک ۱/۴ پبمانه
  • زردچوبه به مقدار لازم


طرز تهیه روغن دنبه بدون بو با ماست و سرکه

مرحله اول : آماده سازی دنبه

ابتدا دنبه ها را خرد کنید و یا می توانید آن را ها را یکبار چرخ کنید سپس داخل یک کاسه آب نمک درست کنید و دنبه ها را داخل آب و نمک ریخته و اجازه دهید بمدت ۸ ساعت داخل آن بماند سپس آبکش کنید.

مرحله دوم : افزودن پیاز به روغن دنبه

بعد از آبکش کردن آن را داخل قابلمه ریخته و ۳ عدد پیاز را پوست بگیرید و به صورت درسته داخل آن بریزید و روی شعله بسیار ملایم به مدت ۶ ساعت قرار دهید تا به روغن برسد و رنگ دنبه ها قهوه ای رنگ شود.

مرحله سوم : افزودن سرکه سیب

وقتی رنگ دنبه ها کمی تغییر کرد سرکه سیب را اضافه کنید و هم بزنید بهتر است برای کیفیت بهتر روغن دنبه از سرکه خانگی استفاده کنید ولی اگر در دسترس نیست نگران نباشید.

مرحله چهارم : افزودن ماست به روغن دنبه

روغن دنبه را آبکش کنید تا جزغاله آن جدا شود سپس روغن صاف بدست آمده را داخل قابلمه ریخته و به آن ماست و کمی زردچوبه و هل و چند عدد برگ رزماری تازه یا خشک را اضافه کنید.

 

مرحله پنجم : تهیه روغن دنبه بدون بو

در ادامه مواد را هم بزنید و روی شعله ملایم بمدت ۱ ساعت دیگر قرار دهید تا روغن دنبه تهیه شود سپس آن را از صافی یا پارچه نخی رد کنید و داخل ظرف های شیشه ای ریخته و بعد از خنک شدن داخل یخچال نگهداری کنید شما می توانید از این روغن بجای روغن صنعتی استفاده کنید.


نکات کلیدی در تهیه روغن دنبه

  1. می توانید برای طعم بهتر روغن دنبه آن را با شحم گاوی ترکیبی تهیه کنید.
  2. اگر سرکه قرمز استفاده کنید رنگ روغن شما تیره می شود.
  3. از جرغاله های بدست آمده می توانید نان تهیه کنید.
  4. پخت روغن دنبه باید با آرامی صورت بگیرد پس کاملا صبور باشید تا یک روغن دنبه بدون بو و مزه تهیه کنید.
  5. بهتر است برای تهیه روغن دنبه از قابلمه روحی استفاده کنید.
  6. افزودن سرکه و ماست باعث از بین رفتن بوی زهم دنبه می شود.
  7. بجای ماست از دوغ یا شیر نیز می توانید استفاده کنید.