خشونت خانگی یکی از تابوها و در عین حال یکی از وقایع بسیار رایج در سیرالئون است. یکی از مردان جوان اهل این کشور برای تغییر این وضعیت دست به ابتکاری قابل توجه و جالب زده است: «تأسیس مدرسه شوهران».

به گزارش مشرق، سال‌هاست که بحث درباره خشونت خانگی در سیرالئون جزو موضوعات ممنوعه به شمار می‌رود و همین مسئله مشکلات زیادی را برای زنان ایجاد کرده و پایداری نهاد خانواده را با خطرهایی روبه رو ساخته است. در این بین، یکی از مردان جوان اهل این کشور برای تغییر این وضعیت دست به ابتکاری قابل توجه و جالب زده است: «تأسیس مدرسه شوهران». اگر شما هم مثل من، برای‌تان این سوال پیش آمده که در این مدرسه چه خبر است، ادامه این مطلب را بخوانید.

2923975

آن چه درباره این مدرسه باید بدانید

بعد از تاسیس مدرسه شوهران در این کشور، تعداد کمی از مردها از آن استقبال کردند که طبیعی هم بود اما به مرور که نتایج حضور در این محیط آموزشی در زندگی شرکت‌کنندگان دیده شد، طرفداران ثبت‌نام در آن هم بیشتر و بیشتر شدند به حدی که هم اکنون 42 مدرسه شوهران در سیرالئون مشغول فعالیت هستند که مردها در آن یاد می‌گیرند چگونه شوهر بهتری برای همسران خود باشند.

فقط مردهای در آستانه ازدواج یا متاهل اجازه ثبت نام در آن را دارند و مدرک این دوره هم، تضمین کننده احساس خوشبختی در زندگی‌مشترک خواهد بود. البته به این شرط که مردها به آن‌چه در این دوره یاد می‌گیرند، عمل کنند. دوره آموزشی «چگونه شوهر خوبی باشیم؟» یک سال و نیم طول می‌کشد. 

به عواقب رفتارهایتان با خانم‌تان فکر کنید

«پیدیا» به عنوان موسس و تنها معلم مدرسه شوهران در قدم اول تلاش می‌کند تا در عرصه ازدواج که اشتباهات بزرگی از سمت دختر و پسر برای انتخاب اصولی همسر در آن صورت می‌گیرد، تغییرات اساسی ایجاد کند. وی کلاس‌هایی را برای مردان در مناطق مختلف شهری و روستایی در سیرالئون اداره و از مردها دعوت می‌کند تا نظرات خود را درباره رفتار با زنان به اشتراک بگذارند. سپس به آن‌ها کمک می‌کند تا درک بهتری از عواقب طرز فکر و اعمال‌شان با خانم‌هایشان داشته باشند. او معتقد است که اگر مردها به همین یک مسئله فکر کنند، بسیاری از رفتارهایشان در زندگی مشترک، تغییر خواهد کرد.

2923976

زندگی باید مبتنی بر احترام باشد

بسیاری از مردانی که در این مدرسه ثبت‌نام می‌کنند و برخی از آن‌ها سن بازنشستگی‌شان هم گذشته است، اولین بار است که در شرایط رسمی در کلاس درس حضور پیدا می‌کنند. آن‌ها ماهی سه بار به مدت یک سال و نیم دست از کار می‌کشند و داوطلبانه در این جلسات آموزشی شرکت می‌کنند. آن‌ها در این کلاس‌ها یاد می‌گیرند و تشویق می‌شوند که با همسرانشان رابطه‌ای متفاوت و مبتنی بر احترام متقابل برقرار کنند. همچنین هنگامی‌که یک خانواده به نقطه بحران می‌رسد، برای آقای «پیدیا» امری عادی است تا اولین کسی باشد که از او کمک می‌خواهند. او در این باره می‌گوید: «مردم به من اعتماد دارند زیرا خانواده من همیشه در این محله زندگی می‌کردند به همین دلیل آن‌ها به جای پلیس به من زنگ می‌زنند تا مشکلات شان را با حوصله و راهنمایی حل کنم».

آموزش تقسیم پول با خانم‌ها

«بویما» یکی از مردانی است که تجربه خود را از حضور در مدرسه شوهران با رسانه‌ها در میان گذاشته است. بویما گفته که تا قبل از حضور در مدرسه شوهران، عقیده داشتم که من نمی‌توانم پولم را با همسرم سهیم باشم. وقتی این کار را انجام بدهم، او دیگر تحت کنترل من نخواهد بود. البته در این دوره به ما گفتند که باید با زنان چگونه رفتار کنیم که بعد به توانمندسازی آن‌ها بینجامد. آن‌ها به ما گفتند که اگر به زنان محبت کنید، حواس‌تان به روان آن‌ها باشد و... امکان ندارد که آن‌ها به دیده تحقیر به شما بنگرند. 

«بویما» پس از پایان حضور در این دوره، نظر قبلی خود را تغییر می‌دهد و می‌گوید: «مدرسه شوهران به ما آموخت که پول را با همسرانمان قسمت کنیم تا آن‌ها به خودشان و نیازهایشان برسند و قطعا این کار تاثیر مثبتی بر زندگی مشترک مان خواهد داشت. همچنین با کمک خانم‌ها می توانیم پول بیشتری پس‌انداز کنیم تا بتوانیم در شرایط سخت به آن تکیه کنیم.»

کلاس‌های این دوره رایگان است

مانند بسیاری از پروژه‌های مردم نهاد در آفریقا، ماه‌ها سپری می‌شود بدون این‌که «پیدیا» پولی برای آموزش در این مدارس دریافت کند. با وجود این، او با آگاهی از این‌که بسیاری از خانواده‌های این کشور نیازمند حمایت او هستند برای ادامه دادن به کار خود مصمم است.

2923977

پیدیا می‌گوید: در این جا شوهرها به خشونت علیه زنان عادت کرده‌اند و من با تشکیل کلاس‌های رایگان به دنبال حل مشکل هستم. البته زن‌وشوهرهایی هم هستند که پس از پایان دوره که نتایج آن را به صورت عینی در زندگی مشترکشان می‌بینند، پولی به عنوان حق‌الزحمه به من می‌دهند.

منبع: روزنامه خراسان