1103493 781

شیرینی دونات یکی از شیرینی های خوشمزه و گردی است که در سراسر دنیا طرفداران بسیاری دارد و جزء شیرینی های محبوب به شمار می آید و در میان وعده ها آن را میل می کنند. این شیرینی خوشمزه از سرخ کردن خمیری خاص در روغن به وجود می آید و انواع مختلفی از آن در سراسر دنیا وجود دارد.

پیراشکی از شیرینی های مشابه دونات می باشد که از گذشته در ایران پخته می شده و محبوبیت زیادی داشته است. دستورهای متفاوتی برای پخت پیراشکی و دونات وجود دارد در ادامه یک روش را برای شما آورده ایم. برای طرز تهیه پیراشکی شکلاتی خانگی مانند دستور زیر عمل کنید.

برای رژیمی بودن دونات و پیراشکی می توانید آن ها را داخل فر بپزید.

مواد لازم برای تهیه دونات شکلاتی:

 شیر یا آب ولرم 1 لیوان 
 شکر 4 قاشق غذاخوری 
 مایه خمیر فوری 1 قاشق غذاخوری 
تخم مرغ  2 عدد 
 نمک نوک قاشق چایخوری 
 کره ی نرم شده 70 گرم 
 آرد 4 لیوان 

 

دستور پخت دونات شکلاتی :

برای طرز تهیه دونات شکلاتی، ابتدا 1 لیوان شیر را ولرم کنید تا حدی که انگشت را نسوزاند و بعد به آن 1 قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و هم بزنید.

بعد 1 قاشق غذاخوری پودر مایه خمیر فوری را روی آن بپاشید و سپس در ظرف را ببندید و 10 دقیقه در جای گرم قرار بدهید تا خمیر مایه عمل بیاید. (پف می کند و روی آن کف می شود در غیر این صورت، مایه خمیر فاسد بوده و عمل نکرده است)

داخل ظرف دیگری تخم مرغ ها و نمک و کره نرم شده و 3 قاشق غذاخوری شکر (می شود 5 قاشق هم ریخت) را کمی با همزن دستی بزنید سپس مایه خمیر را اضافه کنید و حدود 3/5 الی 4 لیوان آرد الک شده اضافه کنید. تا حدی آرد بزنید که خمیر نرمی بدست بیاید.

بیشتر بخوانید: 

طرز تهیه دونات نارگیلی در فر

مواد را با دست مخلوط کنید و ورز بدهید تا حدی که خمیر به دست نچسبد آرد اضافه کنید مراقب باشید آرد زیادی نریزید که خمیر سفت می شود. حدود 10 دقیقه خمیر را ورز بدهید و آن را بلند کنید و داخل ظرف بکوبید. سپس در ظرف را سلفون بکشید و با حوله ای بپوشانید. بعد در محل گرمی حدود 1 ساعت قرار بدهید تا حجم آن 2 برابر شود.

در این مرحله اگر داخل خمیر انگشت بزنید جای انگشتتان پر نمی شود. بعد با کمی ورز دادن پف خمیر را بگیرید. اکنون چانه های کوچکی از خمیر بردارید و با کف دست صاف کنید و آن را قالب گرد بزنید و وسط آن را با قالب کوچکی بردارید (می توانید از قالب دونات استفاده کنید).

کف یک سینی را چرب کنید و دونات ها را داخل آن بچینید و روی آن ها را با حوله بپوشانید، حدود 5 دقیقه به آن ها استراحت بدهید سپس به آرامی آن ها را بردارید و داخل روغن داغ و فراوان سرخ کنید. 

زمانی که یک طرف دونات طلایی شد آن را برگردانید تا طرف دیگر هم نیمه سرخ شود و بعد دوباره برگردانید تا کاملا طلایی شوند.

بعد از سرخ شدن آن ها را روی دستمال آشپزخانه قرار بدهید تا روغن اضافی آن ها برود. بعد به سلیقه ی خود آن را تزیین کنید. ( با شکلات یا پودر قند و ... )