مرمکه یکی از حلواهای خوشمزه خطه ی شمال کشورمان است که بسیار مقوی است و بیشتر در ماه رمضان پخته می شود.
مواد لازم برای تهیه حلوا گردو :
برنج نیم دانه | 500 گرم |
مغز گردو | 300 گرم |
شکر | 1/5 لیوان |
شیره انگور | 1 لیوان |
روغن مایع | 1/4 لیوان |
طرز تهیه حلوای گردو :
برای تهیه مرمکه ابتدا برنج را حداقل به مدت 3 ساعت در آب خیس کنید و آبکش کنید. مقداری از مغز گردوها را درشتر خرد کنید و بقیه ی آن ها را چرخ کنید.
سپس برنج را آبکش کنید و داخل تابه به مقداری روغن تفت بدهید سپس مغز گردوهای چرخ شده را اضافه کنید و مخلوط کنید با هم کمی تفت بدهید. اگر برنج زیاد تفت بخورد سفت و خشک می شود. سپس مقداری آب اضافه کنید. پس از جوش آمدن آب و لعاب دار شدن برنج، شیره انگور و شکر را اضافه کنید و هم بزنید. آنقدر آب اضافه کنید که در این مرحله برنج کامل بپزد و زیر انگشت له شود.
بیشتر بخوانید:
بعد از کشیده شدن آب آن، مغز گردوهای درشت تر را اضافه کنید و هم بزنید و این همزدن را آنقدر ادامه بدهید تا حلوا وسط ظرف جمع شود و به روغن بیفتد. سپس آن را خوب له کنید.
بعد از آماده شدن آن را روی سینی چرب صاف و پهن کنید. و به روش مورد علاقه تان برش بزنید.
نکاتی برای پخت حلوای گردو:
- • به جای شیره انگور می توانید از شکر استفاده کنید.
- • در صورت نداشتن برنج نیم دانه، می توانید برنج درسته را آسیاب کنید.
- • هر چقدر میزان گردوی این حلوا بیشتر باشد خوشمزه تر می شود.
- • برای روغن افتادن حلوا باید شعله را کم کنید و حدود 2 تا 3 ساعت حلوا را هم بزنید.
- • در انتهای درست شدن حلوا، با توجه به ذائقه تان می توانید هل یا گلاب اضافه کنید.